Читај ми!

Ђоковић против Сафијулина у осмини финала Шангаја, Рус вреба "трећу срећу"

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић игра у осмини финала АТП мастерса у Шангају против Руса Романа Сафијулина. Ток меча заказаног за 12.30 можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Ђоковић против Сафијулина у осмини финала Шангаја, Рус вреба "трећу срећу" Ђоковић против Сафијулина у осмини финала Шангаја, Рус вреба "трећу срећу"

После велике борбе и неизвесности у првом колу са Американцем Микелсеном, па лаког тријумфа над Италијаном Коболијем, следи нови изазов за Новака Ђоковића у Шангају, дуел против Романа Сафијулина.

Руски тенисер је у прва два кола савладао Казахстанце Жукаријева (7:6, 6:4) и Бублика (6:4, 6:2), а сусрет са Ђоковићем је заказао слављем над Американцем Френсисом Тијафоом после преокрета - 5:7, 7:5, 7:6.

Прошле године је Сафијулин дебитовао у Шангају дошавши до треће рунде. Укупан скор 61. тенисера света у каријери је 46-53, а тврда подлога му највише лежи, пошто му је на њој скор 18-13. Омиљени ударац му је дворучни бекхенд и јача му је десна рука. Врхунац на АТП листи било му је 36. место 8. јануара текуће године.

Према подацима АТП-а, Рус је освојио 3.046.530 долара у каријери, иако није освојио ниједан турнир.

Што се тиче међусобних дуела, Ђоковић је сигуран са два славља, без пораза. Први пораз Сафијулина од Новакове "руке" десио се у полуфиналу Тел Авива 2022. године - 6:1, 7:6. Затим је српски ас славио и у другом колу Монте Карла текуће године са 6:1, 6:2.

Овај пар се укршта са дуелом Јакуб Меншик-Григор Димитров.

Ток меча Ђоковић-Сафијулин можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи