Читај ми!

Ђоковић: Екстра мотив је освајање 100. титуле у Шангају

Најбољи тенисер Србије и свих времена Новак Ђоковић као четврти носилац враћа се на турнир у Шангају који је освајао четири пута, а на конференцији за медије је истакао да сада има и додатни мотив за освајање титуле. Циљ му је да на овом мастерс турниру освоји јубиларну 100. АТП титулу.

После освајања чак четири титуле Ђоковић од 2019. године није учествовао на турнирима у Шангају, али је истакао да му је велико задовољство играти пред кинеском публиком.

"Волим да играм у Кини, а ове године имам и екстра мотив да овде освојим стоту титулу у каријери. Увек сам имао много успеха овде, као и у Пекингу. Волим подршку навијача коју имам овде", истакао је Ђоковић.

Посебно се осврнуо на специфичне услове за игру у Шангају.

"Терен је и даље прилично брз. Баш смо јуче причали како је једно време тенденција била да се игралишта успоравају, а сада је поново да се убрзавају. Ју-Ес опен је био много бржи него претходних година. То ми је и разумљиво јер је тамо много мечева, играју се у пет сетова и понекад то искомпликује дневни програм који се много одужи. Мени то не смета, мада више волим када се то ради постепено, него нагло као у Њујорку", додао је Ђоковић.

Ђоковић већ дуже време није играо на турнирима па се осврнуо и на своју тренутну форму и припремљеност за излазак на терен.

"Сада покушавам да подигнем ниво игре на тренинзима. Играм пуно поена, гемова, сетова, како бих достигао жељени квалитет. Нисам много турнира играо у последње време и надам се да ћу ухватити прикључак са осталима. Надам се и да ћу искористити свежину и искуство из ранијих успеха овде", изјавио је четврти тенисер света.

Ђоковић је посебно истакао напредак кинеског тениса и последње успехе кинеских тенисера. Тренирао је са Џиџен Џангом и истакао његов напредак којим се пласирао у првих 50 тенисера на листи.

Напоменуо је да је Јунченг Шанг у Ченгдуу пре десетак дана освојио прву титулу, а Ћинвен Џенг је победила на Олимпијади. Конференцију је завршио обраћајући се на кинеском.

"Осећам дубоку и дуготрајну љубав према тенису и желим вам да будете безбедни и здрави", рекао је Ђоковић, након чега је завршио конференцију уз осмех.

Као четврти носилац на турниру Ђоковић је слободан у првом колу, па у другој рунди чека бољег из дуела Алекса Микелсена и Јунчаокете Буа.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи