Читај ми!

Адвокат Јаника Синера: Жалба је била непотребна, боље да су му одузели бодове и зараду

Правни заступник првог тенисера света Јаника Синера, Џејми Сингер, навео је у интервјуу за "Газету дело спорт" да је жалба Светске антидопинг агенције (Вада) дочекана изненађењем у тиму Италијана.

Допинг афера Јаника Синера добила је нови наставак. Светска антидопинг агенција (Вада) саопштила да је жалбу Суду за спортску арбитражу (Цас) и тражила суспензију првог рекета света на период између 12 и 24 месеца.

Синер се огласио за "Газету дело спорт", тврдећи да је изненађен одлуком Светске антидопинг агенције. Да подсетимо, Италијаново образложење било је да се недозовољена сусптанца клостебол нашла у његовом организму кроз масаже физиотерапуета, који је користио одређени спреј против повреда за залечење сопствених повреда.

Синеров адвокат у овом случају Џејми Сингер, дао је кратак интервју за "Газету дело спорт", тврдећи да су се надали другачијем исходу.

"И ми смо били изненађени, да будемо искрени. Након што је Јаник био позитиван на клостебол у бесконачно малој количини, Међународна агенција за интегритет тениса схватила је осетљивост случаја и обратила се независном стручном суду уместо да директно пресуди. Надали смо ће искуство тројице стручњака Комисије за спортско решавање и њихове добро поткрепљене и документоване пресуде увериле да је ствар исправно решена", каже Сингер.

Синер је претходно са "ореолом" преваранта освојио Ју-Ес опен, а тај терен постоа је још тежи. Адвокат је навео колико је очекивано да се овај процес одужи.

"Постоје технички рокови који очигледно треба да се поштују и стога не знамо када ћемо доћи до коначног решења. Чекамо да добијемо све детаље жалбе Ваде (жалбени поднесак мора бити поднет до 10. октобра). Цас ће тада дефинисати судијско веће и одлучити о датуму саслушања. Надамо се да ћемо моћи да се затворимо и припремамо за неколико месеци", рекао је Сингер.

Зашто се Вада одлучила на суспензију, а не на одузимање бодова и новчаних награда, сем овогодишњег Индијан Велса?

"Овај захтев је потпуно разуман. У ствари, нико не оптужује Јаника да је искористио клостебол у својим мечевима. Из тог разлога би било неправедно казнити га на ранг-листи или у заради. Међутим, Вада верује да је он некако одговоран за поступке свог тима и из тог разлога траже да буде кажњен за оно што они сматрају немаром", рекао је Сингер. Да подсетимо, тенисер је сулед читавог скандала отпустио чланове свог тима који су довели до ове афере.

Ова ситуација је поново пољуљала не само Синера, већ цео његов тим.

"Сви смо свесни да Вада има пуно право да предузме ову акцију, апеловање је било у њеним могућностима и знамо колико је компликован посао праћења допинга и интегритета света спорта. Рекавши то, сматрамо да је жалба било заиста непотребна“, рекао је Сингер.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи