Читај ми!

Ана Ивановић поново на тениском терену

Легендарна српска тенисерка Ана Ивановић одлучила је да се поново врати на тениски терен и од 17. до 20. октобра учествоваће на егзибиционом турниру у Луксембургу са још десетак прослављених тенисерки. Ускоро ће бити познат формат женског турнира и ко ће против кога играти.

Некадашња прва тенисерка света и Србије Ана Ивановић после осам година одсуствовања са тениских терена одлучила је да прихвати овогодишњи позив организатора егзибиционог турнира у Луксембургу и врати се белом спорту.

Поред Ивановићеве, на турниру учествоваће легенде као што су Мартина Хингис, Флавија Пенета, Доминика Цибулкова, Андреа Петковић, Кристен Флипкенс, Магдалена Рибарикова и Лаура Робсон, а ускоро ће се знати и распоред мечева.

Прослављена српска тенисерка последњи професионални меч одиграла је на Ју-Ес опену против Денисе Алертове, када је поражена са 2-0.

У врло богатој каријери Ана Ивановић је освојила 15 титула, од чега је највећи успех пехар Ролан Гароса из 2008. године када је савладала Динару Сафину у финалу.

Играла је и у финалу Аустралијан опена и полуфиналу Вимблдона, а једно време је била и прва тенисерка света на ВТА листи.

Да завршава активну играчку каријеру саопштила је крајем децембра 2016. године, а тим поводом јој је на Ролан Гаросу 2017. уприличена и свечана церемонија.

Од тада се посветила приватном животу и у браку је са бившим немачким фудбалером Бастијаном Швајнштајгером са којим има троје деце.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи