Читај ми!

Ђоковић пред Грчку: Желим да уживам, можда и последњи пут пред домаћом публиком

Лидер тениске репрезентације Србије Новак Ђоковић каже пред дуел са Грчком у Београду да је важно да млади момци осете култ репрезентације и заједништво. Истиче да жели да ужива, да нема никакве планове и да тренутно мисли само на Дејвис куп.

Ђоковић пред Грчку: Желим да уживам, можда и последњи пут пред домаћом публиком Ђоковић пред Грчку: Желим да уживам, можда и последњи пут пред домаћом публиком

Меч Србије и Грчке за останак у Светској групи игра се за викенд у Дворани "Александар Николић" у Београду.

Новак Ђоковић је на конференцији за медије уочи сусрета са Грцима истакао да су дуели у Дејвис купу нарочито важни због млађих тенисера.

"Имамо најјачи могући тим, важно је да млади момци осете култ репрезентације, заједништво, припадност грбу, огромну жељу и љубав да се представи Србија на светској сцени на најбољи могући начин. Надам се да ми можемо да помогнемо и да инспиришемо млађе генерације", истакао је Ђоковић.

Осврнуо се и на резултате у 2024. години и освојено олимпијско злато у Паризу.

"Није гарант ако сам 100 одсто спреман да могу да освојим било шта. Наравно да су шансе много веће. Увек је важно одати признање свим осталим тенисерима који играју на врхунском нивоу. Све мора да се заслужи. Свака година је изазов за мене. Злато је било главни циљ ове сезоне. Узимајући све у обзир, то је највећи успех и нешто чиме се највише поносим", поручио је Ђоковић.

"Постоји култура тениса у граду и земљи"

Ђоковић је истакао да нема никакве планове и да само мисли на Дејвис куп и дуел са Грцима.

"Заиста желим да уживам јер у зависности од формата и како ће се ствари одвијати у наредним годинама, можда и последњи пут будем пред домаћом публиком у Дејвис купу", рекао је најбољи српски тенисер.

Ђоковић је изразио задовољство због отвореног тренинга, који је заказан за 16.30 у некадашњем "Пиониру".

"Радујем се што ћемо имати отворен тренинг, да видимо људе и да они могу нас да виде у опуштеном амбијенту. Ово су ретке прилике да можемо да тренирамо у 'Пиониру', кошаркашком храму. Људи прате спорт, воле тенис, постоји култура тениса у граду и земљи последњих 20 година. Постоје резултати и људи то цене, тако да се надам да ће и данас доћи", нагласио је Ђоковић.

Напомиње да је Србија земља која има тениску културу и да људи доста прате када се одржавају такмичења у Србији, али и светска такмичења.

"То нам годи и прија, сви то желимо, да што више људи прати. Леп, глобалан спорт, пуно људи. Као и сваки други је тежак, поготово што је индивидуалан спорт, све зависи од вас, јако је сурово. Имамо успехе на светском нивоу, што инспирише младе генерације да се активирају, да се заинтересују за тенис и да га играју. С обзиром на то да је глобалан спорт, имате прилику да промовишете своју земљу", закључио је Ђоковић.

Троицки: Желимо да се вратимо на победнички пут

Селектор тенисера Србије Виктор Троицки нагласио је да очекује подршку навијача.

"Дуго нисмо играли у Београду, желимо да се вратимо на победнички пут, да поправимо горак укус из Краљева, зато наступамо у најјачем саставу, изузев Ласла Ђереа који је повређен. Хвала свима, мени је као селектору велика част и олакшан посао када имамо најјачи тим, иако против ослабљеног тима Грчке. Идемо на победу, јесмо фаворити, али нећемо се опустити", истакао је Троицки.

Миомир Кецмановић и Аристотелис Танос, 713. тенисер на АТП листи, први ће у субoту на терен у Дворани "Александар Николић". После њих играће Новак Ђоковић и Јанис Ксилас, тренутно 770. играч света.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи