Читај ми!

Медведев и Де Минор изборили осмину финала Ју-Ес опена

Руски тенисер Данил Медведев победио је Италијана Флавија Коболија резултатом 3:0 по сетовима 6:3, 6:4, 6:3 у трећем колу Ју-Ес опена. Аустралијанац Алекс де Минор савладао је Британца Данијела Еванса резултатом 3:1, по сетовима 6:3, 6:7, 6:0, 6:0.

Прошлогодишњи финалиста Ју-Ес опена, Данил Медведев, рутински је дошао до осмине финала на последњем гренд слему у сезони. У мечу који је трајао нешто више од два сата руски тенисер је елиминисао Флавија Коболија.

Дуел је почео уједначено, а Коболи је први стигао до брејка за 2:1, Медведев је узвратио рибрејком за 2:2, а потом је у шестом гему стигао до предности још једним брејком. При резултату 5:2, Рус није искористио три сет лопте, али је на свом сервису освојио наредни гем без изгубљеног поена и стигао до вођства у сетовима.

Коболи је у другом сету заиграо директније, али се игра није одразила на резултат. У финишу сета, одиграла се слична ситуација као у првом делу, Медведев није искористио три сет лопте при резултату 5:3, али је ипак у наредном гему стигао до другог сета.

У трећем сету тенисери су направили чак шест брејкова, а од тога Медведев је направио четири. 

Наредни ривал руском тенисеру биће Португалац Нуно Боржез који је направио најбољи резултат у каријери овим учинком. Боржес је био бољи од Јакуба Менсика из Чешке са 3:2.

Де Минор на путу ка другом четвртфиналу у Њујорку

Алекс де Минор је најбољи пласман на Ју-Ес опену остварио 2020. године када је играп у четвртфиналу турнира. На овогодишњем издању победом над Данијелом Евансом стигао је надомак понављања најбољег достигнућа.

Де Минор је добро започео дуел против Британца, сигурном игром приликом свог сервиса одржавао је резултатску уравнотеженост. Аустралијанац је у седмом гему стигао до брејка, а потом је у завршном стигао до још једног одузетог сервиса ривалу за вођство у сетовима.

Други сет окончан је у тај-брејку, а Еванс је био концентрисанији од Де Минора. Међутим, у наредна два Аустралијанац није дозволио ниједан гем противнику и заказао је сусрет са Џорданом Томпсоном.

недеља, 01. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару