Читај ми!

Други дан Ју-Ес опена - велики изазови пред Међедовићем и Лајовићем

Другог дана Ју-Ес опена на терен ће двојица српских тенисера. Хамад Међедовић дебитује у Њујорку дуелом са Фабијаном Марожаном из Мађарске, док ће Душан Лајовић у првом колу играти против Руса Данила Медведева.

Други дан Ју-Ес опена - велики изазови пред Међедовићем и Лајовићем Други дан Ју-Ес опена - велики изазови пред Међедовићем и Лајовићем

Хамад Међедовић ће четврти пут у каријери играти у главном жребу гренд слем турнира, а први пут у Њујорку.

Млади српски тенисер успешно је пребродио квалификације савладавши тројицу противника - Шпанца Ориола Року Батаљу, Дуја Ајдуковића из Хрватске и Американца Нишеша Басаваредија.

У главном жребу последњег гренд слема у сезони дебитоваће против Фабијана Марожана из Мађарске, тренутно 49. играч на АТП листи. Тај дуел је заказан као четврти на терену број 14, где програм почиње у 17.00 часова по средњоевропском времену.

Мађар још увек није освојио ниједан АТП турнир у каријери, други пут игра на Ју-Ес опену, а најзапаженији резултат на гренд селму направио је почетком године у Аустралији, где је догурао до треће рунде.

Међедовић и Марожан су се већ састали једном ове године и српски тенисер је победио у Штутгарту резултатом 2:1.

Лајовић зна како против Медведева

Бољи из данашњег дуела Међедовића и Марожана играће у другом колу Ју-Ес опена против Душана Лајовића или Данила Медведева. Окршај српског и руског тенисера заказан је као трећи на Стадиону "Луј Армстронг", где програм почиње у 17.00 часова по средњоевропском времену.

Пред Лајовићем је изузетно тежак задатак да парира петом тенисеру света и освајачу 20 АТП титула, од којих је једина гренд слем управо из Њујорка 2021. године.

Истина, резултати које је Медведев забележио на претходним турнирима нису за страхопоштовање. На Олимпијским играма у Паризу елиминисан је у осмини финала, док на мастерсима у Монтреалу и Синсинатију није догурао даље од шеснаестине финала.

Занимљиво, али и историја је на Лајовићевој страни, пошто има победу више од Медведева у међусобним дуелима. Води са 2:1, а у своју корист је решио претходна два окршаја. Додуше, последњи су одиграли још 2021. у Ротердаму.

Баш против руског тенисера извојевао је Лајовић и једну од најзначајнијих победа у каријери - у полуфиналу мастерса у Монте Карлу 2019. Једини тријумф Рус је уписао годину дана раније на домаћем терену у Москви.

уторак, 27. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару