Читај ми!

Ђоковић: Осећам се добро, сигуран сам у своје колено

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је уочи почетка Вимблдона да се осећа добро, да је самоуверен и сигуран у своје колено.

Ђоковић се четвртог јуна уочи меча четвртфинала против Каспера Руда повукао са Ролан Гароса због повреде колена, а дан касније је у Паризу оперисао колено. 

Српски тенисер је успео да се опорави и играће на Вимблдону.

Први ривал српском тенисеру биће Чех Вит Коприва.

"Осећам се добро! Да, хајде да причам одмах о колену... Када се то десило на Ролан Гаросу, одлучио сам одмах да се оперишем. Било је недоумица око Вимблдона, али је доста играча имало те захвате, Тејлор Фриц, Стен Вавринка, Линдзи Вон... Поделили су своја искуства и то ми је дало веру да ћу да будем добро, да ћу моћи да играм Вимблдон", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону.

Српски тенисер је 23. јуна допутовао у Лондон.

"Имао сам недељу дана добрих тренинга, веома јаких тренинга. Са Јаником Синером, Френсисом Тијафоом, Данилом Медведевим и данас са Холгером Рунеом. То су све тенисери који играју добро на трави. То су ситуације где сам тестирао колено. И колено је одлично реаговало. То је био добар знак да учествујем. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно", додао је Ђоковић.

Вимблдон почиње првог и трајаће до 14. јула.

"Трудим се да промовишем заједништво у српском спорту"

Ђоковић је поводом присуствовања утакмици између Србије и Данске на Европском првенству рекао да се труди да промовише заједништво у српском спорту.

Фудбалери Србије нису успели да се пласирају у осмину финала Евра, пошто су освојили последње, четврто место у групи Ц са два бода.

"Свако има свој јединствени пут, постоји извесна разлика између спортова. Имају додирних тачака, тај психолошки приступ према заступању репрезентације Србије. У овом случају у фудбалу и на Евру, то је велико искуство, част и привилегија. Најежио сам се када сам изашао на терен, толико наших људи, химна када је запевана...", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону. 

Додао је да му је била част да се нађе на терену и поздрави "орлове".

"Одзвања химна, то не можемо баш у тенису да доживимо, али знам каква је емоција и каква је тензија. Нажалост, резултат није био повољан, навијали смо. Потрудио сам се да својим присуством дам мотив. Имао сам част да будем на терену, да се поздравим са њима", додао је српски тенисер.

Ђоковић је рекао да је имао среће да буде на доброј оштрици мача када је српски народ у питању, али и да је било тренутака када су његови неуспеси погодили људе.

"За сваког спортисту, када ти кажу да ниси дао све за своју земљу, то ти буде криво. То ја јако лично схватам. Резултат је јако непредвидив, ако фудбалска репрезентација друге земље боље одигра, идемо даље. Важно је залагање, да се види емоција, да изгараш на терену. Сама чињеница да си већ у репрезентацији је велика одговорност и част, представљаш свој народ, људи осете и виде то. За неке фудбалере, који су мете критика, не волим то да видим, јер сам и сам спортиста. И мене то заболи. Мора свако да преузме одговорност за резултате и идеш даље", закључио је Ђоковић.

Српски тенисер тренутно се налази на другом месту на АТП листи иза Јаника Синера.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару