Читај ми!

Ђоковић против Карбаљеса Баене наставља поход ка одбрани титуле на Ролан Гаросу

Најбољи тенисер света игра после 14.30 против шпанца Роберта Карбаљеса Баене меч другог кола Ролан Гароса. Ток дуела из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Карбаљеса Баене наставља поход ка одбрани титуле на Ролан Гаросу Ђоковић против Карбаљеса Баене наставља поход ка одбрани титуле на Ролан Гаросу

Ђоковић брани пехар у Паризу, пошто је прошле године у финалу победио Норвежанина Каспера Руда.

Одбрану титуле у Паризу започео је наизглед рутинском победом од 3:0 против 143. тенисера света Пјер-Иг Ербера. Упркос томе што није изгубио сет, Ђоковић се поприлично намучио да савлада домаћег тенисера и дође до другог кола.

До сада су тенисери само  једном играли то 2013. године на мастерсу у Паризу. Новак је тријумфовао са 2:0. 

Подсећања ради, Ђоковић је три пута освајао Ролан Гарос - 2016, 2021. и 2023. године. Поред тога, још четири пута је играо финале. Ђоковић ће играти 20. пут на Отвореном првенству Француске и бориће се за четврту титулу на турниру, односно 25. гренд слем трофеј у каријери.

Ђоковић у паду форме

Претходне године, Новак је освојио три гренд слема, а играо је четири финала. Те сезоне оборени су бројни индивидуални рекорди који су га јасно изоловали ка трону најбољег тенисера свих времена.

Ова година није почела најбоље по најбољег тенисера света. Ђоковић је ове године доспео до ситуације у каквој није био још од 2006. Наиме, тада је прву титулу освојио у другој половини године, тачније 23. јула. Никада после тога, српски тенисер у првој половини сезоне није остајао без трофеја.

Јасно је да Ђоковић води битку са одређеним потешкоћама. Ђоковића су у походу ка освајању трофеја од почетка године заустављали Јаник Синер у полуфиналу Аустралијан опена, Лука Нарди на мастерсу у Индијан Велсу, затим Каспер Руд у полуфиналу Монте Карла, Алехандро Табило у трећем колу Рима и Томаш Махач у Женеви.

Карбаљес Баена захвалан ривал

Шпанац је у својој 31. години 63. тенисер света и има само три освојене титуле у каријери од којих је једна у дублу. Најбољи пласман у каријери му је 49. место на АТП листи са почетка 2023. године.

Карбаљес Баена је седам пута наступао на Ролан Гаросу, али никада није добацио даље од трећег кола. Ђоковић се са њим сусретао два пута до сада и оба пута је тријумфовао са 3:0 у сетовима.

Од почетка године 63. тенисер света уписао је 14 победа и 13 пораза.

Шпанац ће у овај меч ући знатно уморнији. По програму пише да ће и дубл меч са Аргентинцем Марианом Навонеом против Хондурца Марсела Аревала и Хрвата Мата Павића који је отказан због кише морати да игра у истом дану.

Ток меча Ђоковића и Карбаљеса Баене почиње у 14.30 и можете да га пратите из часа у час можете пратити на нашем порталу.

субота, 06. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару