Ђоковић против квалификанта у првом колу Аустралијан опена, Алкараз неће бити противник пре финала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће у првом колу Аустралијан опена против квалификанта или "лаки лузера", одлучено је жребом.

Уколико Новак Ђоковић, први носилац на жребу и бранилац титуле у Мелбурну, у првом колу савлада противника који ће проћи квалификације, у другом ће највероватније играти против домаћег представника Алексеја Попирина.

Српски тенисер би у трећем колу могао на Ендија Марија, Гаела Монфиса или Томаса Мартина Ечеверија, а у четвртом су потенцијални ривали Стан Вавринка, Роберто Баутиста Агуг, Бен Шелтон, Адријан Манарино...

Пројекција жреба је таква да би Ђоковић у четвртфиналу могао да се састане са Стефаносом Циципасом, али и Тејлором Фрицом.

Противници српском тенисеру у полуфиналу би могли бити Јаник Синер, Андреј Рубљов или Алекс Де Минор, док пре финала у Мелбурну сигурно неће играти против Карлоса Алкараза, Данила Медведева, Александра Зверева и Холгера Рунеа.

Новак Ђоковић брани титулу у Мелбурну. Десет пута у каријери је освојио Аустралијан опен, по чему је рекордер.

Ђере већ у другом колу на Рунеа

Сви остали тенисери из Србије су у другом делу костура – Ласло Ђере ће у првој рунди играти против Артура Казоа из Француске, а у другом би могао на Холгера Рунеа.

Душан Лајовић ће турнир у Мелбурну започети дуелом са квалификантом, а наредни ривал му је вероватно Камерон Нори.

Миомир Кецмановић ће у првом колу играти против Јосукеа Ватанукија из Јапана, а у другој рунди иде на Ленарда Штруфа или Ринкија Хијикату.

Крунићеву чека Пегула ако прође прво коло

У конкуренцији дама, Србију ће на Аустралијан опену представљати Александра Крунић, која ће се у првом колу састати са Кларом Бурел из Француске.

Ако победи, потенцијална противница у другом јој је пета играчица света Џесика Пегула, коју на старту очекује меч са квалификанткињом.

Први гренд слем у сезони је на програму од 14. до 28. јануара у Мелбурну.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије