Читај ми!

Хенман: Волео бих да Надал освоји Ролан Гарос и злато у Паризу

Некадашњи британски тенисер Тин Хенман изјавио је да би волео да Шпанац Рафаел Надал наредне године освоји Ролан Гарос и златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу, преноси "Јуроспорт". 

Надал је последњи меч одиграо у јануару ове године на Аустралијан опену, а најавио је повратак на терен почетком наредне године.

"Рафа мора да осети окружење, да се такмичи у дужим мечевима, да се носи са недаћама и свиме што није радио дуго, дуго времена. Није лако вратити се", рекао је Хенман.

Он је истакао да Надал наредне године има највеће шансе на турнирима на шљаци, као и на олимпијском турниру у Паризу.

"Ако избегне повреде и заигра без проблема почетком године, осећам да ће његов повратак заправо почети на шљаци, када ћемо видети где је, каква је кондиција, како се креће, какво му је тело, како се опоравља после мечева. Кад будемо видели како игра, онда можемо да кажемо има ли шансе за још неки гренд слем. Било би невероватно након свега и да освоји било који турнир, јер то није лако урадити. Али, Рафа није ту да би се само вратио и стизао до четвртфинала и полуфинала на неколико турнира. Жели да освоји највеће титуле", додао је Хенман.

Хенман је истакао да ће Надал наредне године бити фаворит на Ролан Гаросу и навео да је питање да ли ће Надал да буде "рањивији" на олимпијском турниру у Паризу, пошто ће мечеви на ОИ бити играни на два добијена сета.

Надал је у каријери освојио 22 гренд слем трофеја.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво