Читај ми!

Јужна Кореја

Након "поста" од 16 година, на највећој кошаркашкој сцени појавиће се и Јужна Кореја, са жељом да поправи утисак из 1998. године и забележи макар једну победу.

После дугих 16 година, Јужна Кореја ће заиграти кошарку на Светском првенству. Без дилеме, репрезентација од које се најмање очекује, чему у прилог говори и податак са њиховог претходног Мундобаскета 1998. године, који су завршили без победе.

Штавише, два најбоља играча тима који је завршио као трећи на шампионату Азије, највероватније неће играти у Шпанији. Ким Мингу, нимало лош плејмејкер опоравља се од повреда задобијених у саобраћајној несрећи и сигурно неће играти, док је центар Ли Сеунг Јун под знаком питања.

Сада ће под "рефлекторима" бити Мун Таеџонг, натурализовани Корејац (познат и као Џерод Стивенсон). Ипак, од њега се не може очекивати превише, будући да има 39 година, али ће свакако бити један од кључних играча.

Мундобаскет у Шпанији је идеална прилика за момке из Кореје да покажу шта умеју и да виде где су у односу на најбоље екипе света.

Наравно, неће бити нимало лако против Словеније, Литваније, Аустралије, Анголе и Мексика. Можда, ипак, упишу победу, за разлику од претходног учешћа, а њу ће потражити против Мексика и Анголе.

Састав Кореје: Тајђонг Мун, Чанхи Парк, Донгђон Јанг, Тајсул Ким, Ђонгјун Ли, Сунхјунг Ким, Сунгмин Чо, Хиђонг Јанг, Ђусунг Ким, Илјунг Хјо, Секјунг Ох, Ђонгкју Ким.

Селектор: Ђаехак Ју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара