Читај ми!

Ангола

Једна од најбољих афричких репрезентација стиже у Шпанију без притиска и великих очекивања. Тим који је 11 пута био шампион "црног" континента од 1989. године у Шпанији ће се добро забавити, а успут сањати о четвртини финала.

Ангола, једна од најбољих афричких селекција долази у Шпанију да брани част "црног" континента, уз Египат и Сенегал.

Ипак, можда се, када је реч о афричким репрезентацијама, највише очекује од Анголе, која је учествовала на Мундобаскету 2010, као и 2006, када је остварила најбољи успех и заузела девето место.

Интересантно, Ангола је импресивно стигла до Светског првенства у Шпанији, освојивши Афробаскет уз скор од седам победа, без иједног пораза.

Најбољи играч Афробаскета Карлос Мораис, одиграо је турнир живота и одвео Анголу у Шпанију.

Тријумф на континенталном првенству био је 11. по реду од 1989. године, што довољно говори о љубави према кошарци иодличном раду у овој земљи.

Ипак, као и свака репрезентација која стиже из Африке, Анголу не схватају сви као озбиљног противника. Никада до сада на светским првенствима Ангола није догурала до четвртине финала, па се од њих не очекују чуда ни сада.

Очекује се да Анголци уживају у кошарци, играју меч по меч без притиска и расту као тим.

Састав Анголе: Олимпио Сипријано, Армандо Кошта, Роберто Фортес, Едсон Ндонијема, Хилдо Сантош, Валделисио Жоаким, Ђоаким Гомеш, Реџи Мур, Јаник Мореира, Исландо Мануел, Милтон Барош и Едуардо Мингас.

Селектор: Пауло Жорге Ребело де Маћедо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара