Партизан корак од Лиге шампиона

Још један степеник потребан је рукометашима Партизана до Лиге сампиона. Победом у Словачкој, у првом полуфиналном мечу против АЕК 26:25 (15:12) обезбедили су учешће у 3. колу Купа ЕХФ, а у недељу од 18,00 сати одмериће снаге са Портом за учешће са још 23 најбоља тима Европе у Лиги шампиона.

Изабраници тренера Александра Брковића показали су велику жељу да победе грчког представника у чему су и успели. Иако је у хали било навијача АЕК није било инцидената, а још је свежа прича из Атине када су домаћи љубимци улетели у терен после реванш меча Челенџ купа.

Сјајан је на голу био Страхиња Милић, који је у пресудном тренутку одбранио шут са крила Бакаукасу, а у последњем минуту (26:24) црно-бели су успели да са прво једним, па два играча мање, тријумфују. Добру игру прузили су и крилни тандем Илић - Костадиновић, али цео стручни штаб и играчи заслужују похвале за борбу на терену. Партизан је имао подршку својих навијача који су стигли из Цириха, па су после тријумфа отишли до њих да заједно прославе тријумф.

Јанис Арванитис, тренер АЕК: "Почели смо лоше, али смо успели да се вратимо у меч. Направили смо много грешака, што нам се на крају и осветило. Честитам Партизану и желим да обезбеди учешће у Лиги шампиона.

Александар Брковић, тренер Партизана: "Почели смо добро, али смо шансе пропустали да на време обезбедимо победу. Неколико пута смо имали +5 и нисмо успели да их сачувамо. Разлог томе је што имамо младу и неискусну екипу. Чекамо победника меча Татран - Порто и припремамо се за сутрашњи дуел".

Порто победио Татран

Рукометаши Порта победили су Татран са 29:28 (15:16) у полуфиналној утакмици квалификација за Лигу шампиона у словачком Прешову.

Португалци ће сутра од 18.00 играти против београдског Партизана утакмицу која ће одлучивати ко ће се квалификовати за Лигу шампиона.

Брковић: Можемо да победимо Порто

Тренер рукометаша Партизана Александар Брковић изјавио је да је наредни противник у квалификацијама за Лигу шампиона - португалски Порто, добра и веома уиграна екипа.

"Порто је лагана екипа, добро уиграна. Игра им се заснива на средњем беку и пивотмену. Татран је одиграо у једном делу меча одбрану 6:0, ми ћемо вероватно играти тако цео мец", рекао је Брковић.

Он је додао да не жели да прогнозира сутрашњег победника, јер мисли да су шансе "пола-пола", али да верује у свој тим.

Тренер Партизана није очекивао да ће Порто победити фаворизованог домаћина, јер је познато да је Татран много уложио како би ове сезоне играо у Лиги шампиона.

Тренер Порта Љубомир Обрадовић истакао је да је његов тим дошао у Пресов да се квалификује у Лигу шампиона.

"Пошле године нисмо изгубили ни једну утакмицу, али нам у последњем мечу нису признали гол. Сада смо дошли да се квалификујемо, без обзира на противника. Сутра идемо на победу", рекао је Обрадовић.

Он је додао да Партизан има добру и искусну екипу, које је на почетку овог такмичења имала лакши посао, јер се састала са грчким АЕК-ом.

"Немамо излаза, морамо да победимо", рекао је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи