Милатовић: Шесто место на ЕП би био успех

Селектор свих женских рукометних репрезентација Србије Милорад Милатовић изјавио је да би био задовољан уколико би се јуниорке на Европском првенству пласирале међу шест најбољих екипа.

Јуниорска репрезентација Србије учествоваће од 14. до 23. августа на Европском првенству у Мађарској, а такмичиће се у Групи Д у Ђеру и Папи, са Русијом, Немачком и Пољском.

"Мислим да је наша група тешка, као и група са којом ћемо се укрстити у наредном кругу, у којој су Данска, Холандија, Шведска и Румунија", рекао је Милатовић на конференцији за новинаре у Београду, уочи поласка екипе у Темишвар, где ће са Румунијом одиграти последње две контролне утакмице.

Према његовим речима, Русија долази на такмичење као главни фаворит, а сигуран је и да Немачка има изузетну репрезентацију.

"Борићемо се, даћемо све од себе, а бићу презадовољан ако будемо међу првих шест. Мада, успех би био и пласман у други круг, јер је наша група веома изједначена", рекао је Милатовић.

Потпредседник Рукометног савеза Србије Милена Делић истакла је да је увек европско првенство јаче од светског и да је због тога тешко прогнозирати резултат.

"Ова генерација је била успешна у кадетској конкуренцији, када је била вицешампион света. Тако ће нас и дочекати, као једног од фаворита. Волела бих да девојке докажу да та медаља пре две године није била случајна", рекла је Делићева.

Она је додала да би сви "волели медаљу", али и да би место међу првих шест и директан пласман на наредно Светско првенство био велики успех.

Јуниорска репрезентација Србије припремала се за Европско првенство последњих 10 дана у Београду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи