ЕХФ оштро казнио Румуне

Европска рукометна федерација казнила је потпредседника Рукометног савеза Румуније Палау Петреа и селектора репрезентације те земље Аихана Омера петогодишњом забраном учествовања у међународним такмичењима због покушаја подмићивања судија на утакмици против Црне Горе у квалификацијама за првенство света у Хрватској 2009. године.

Посебна комисија ЕХФ, која се бавила тим случајем, установила је да су наведени румунски званичници пришли судијама и понудили им мито да помогну њиховом тиму да постигне бољи резултат.

Снимак меча, који је одигран 14. јуна прошле године у Орадеи и завршен победом Румуније од 29:24, прегледала је, како је наведено, независна стручна комисија и закључила да није било грешака арбитара које су утицале на резултат.

ЕХФ је, без обзира на тај закључак комисиј,е одлучила да поред двојице званичника, новчано казни и Рукометни савез Румуније, који ће морати да плати 27.500 евра.

У образложењу те одлуке наведено је да челници румунског савеза нису заштитили судије и омогућили им да без притисак обаве посао.

Репрезентација Румуније у укупном скору победила је Црну Гору са 56:55 и пласирала се на шампионат света у Хрватској, на коме је, од 16. јануара до 1. фебруара ове године, играла доста лоше и заузела 15. место.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи