Леме и Улрих не могу да суде пет година

Дисциплински суд Европске рукометне федерације казнио је немачке судије Франка Лемеа у Бернда Улриха петогодишњом забраном суђења због примања мита, док је руски клуб Чеховски медведи кажњен новчано.

У дисциплинском поступку утврђено је да је непосредно пре почетка реванш утакмице финала Купа купова између Чеховских медведа и Ваљадолида, одигране у априлу 2006. године у Чехову, неидентификована особа једном од судија на терену понудила новац.

По завршетку утакмице, на аеродрому у Чехову цариници су приликом контроле у ручном пртљагу једног од судија пронашли 50.000 долара.

Руски клуб је проглашен кривим због тога што није организовао утакмицу у складу са прописима ЕХФ и што је дозволио неслужбеном лицу да непосредно пре почетка сусрета на терену разговара са једним од судија.

Чеховски медведи су због тога кажњени са 25.000 евра. Поред тога, изречена им је двогодишња суспензија из свих европских такмицења, условно на четири године.

Казна ће аутоматски бити активирана уклико један од најпознатијих руских клубова у наредне четири године направи било какав прекршај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи