У Плзен да победимо

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да ће његова екипа покушати да победи Чешку и у другој утакмици квалификација за Светско првенство, а да неће бранити предност из првог меча.

Србија се у суботу у 15.00 састаје у Плзењу са селекцијом Чешке, у другој утакмици баража за пласман на Светско првенство 2011. године у Шведској.

У првом мечу у Нишу Србија је победила са 27:23 (16:9). 

"Не желимо да бранимо предност од четири гола из Ниша. Показало се да је то погрешно. У првом мечу за само три минута и 50 секунди Чешка је имала серију од 4:1. Играмо у Плзењу једну нову утакмицу, коју ћемо покушати да добијемо", рекао је Вуковић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, играчи ће покушати да дају све од себе, а резултат би требало да буде мерило тога. Селектор Србије додао је да у наредном мечу неће бити у екипи повређени Урош Митровић и голман Дарко Станић.  Голман Димитрије Пејановић нагласио је да сви играчи Србије знају колико значи наредна утакмица.

"У Нишу смо победили са четири гола, али идемо у Чешку да победимо, јер само са таквим размишљањем можемо да се квалификујемо", рекао је Пејановић. Он је додао да гостујући терен не би требало да представља проблем. "Ми смо професионалци, навикли смо да играмо на гостујућим теренима. Имамо циљ и такве ствари као што је притисак публике морамо да пребродимо", рекао је Пејановић.

Пивотмен Урош Виловски оценио је да Чешка има добру репрезентацију.

"Играћемо против добре екипе, у којој је један од најбољих левих бекова на свету - Филип Јиха. У Нишу само успели да га зауставимо добром одбраном. Мислим да у Плзењу треба да одиграмо паметно, ако желимо да победимо", рекао је Виловски.

Репрезентација Србије сутра ујутро путује авионом из Београда, а пре меча одрадиће један тренинг у хали у Плзењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи