Кадеткиње Данске освојиле титулу шампиона Европе

Женска кадетска рукометна репрезентација Данске освојила је титулу првака Европе, пошто је у финалу континенталног првенства у Нишу победила селекцију Русије са 24:23 (10:16).

Рускиње су до 40. минута имале осетну предност (20:15), али су Данкиње од 49. до 55. минута направиле серије и први пут после дужег времена дошле до вођства, које су сачувале до краја меча.

"Била је ово тешка утакмица, честитам Русији на великој борби. Ми смо се буквално вратили из мртвих, јер смо били потпуно у 'ауту' и то ме чини јако поносним", рекао је после утакмице селектор Данске Хајне Ериксен.

Селектор Русије Левон Акапијан честитао је Данској, која је, по његовим речима, добила "изгубљену утакмицу". "Ми смо планирали да дођемо до финала и то смо и урадили. Противник је одиграо на веома високом нивоу, деловало је да су већ изгубили утакмицу. Ипак, смогли су снаге да се врате и на томе им се мора честитати", казао је он.

Репрезентација Србије освојила је 12. место на континенталном шампионату, док је селекцији Норвешке припала сребрна медаља. 

Церемонији доделе медаља присуствовала је и министарка омладине и  спорта Србије Снежана Самарџић-Марковић, која је честитала Рукометном савезу Србије и Врњачкој Бањи и Нишу на доброј организацији такмичења.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи