Одређени шешири за квалификације

Европска рукометна федерација саопштила је састав шешира уочи жреба квалификацоних група првенства Европе за рукометаше, које ће бити одржано у Србији 2012. године.Учесници квалификација биће разврстани у седам група са четири тима, а играће се по двоструком бод систему.

Жреб ће бити одржан у Градској скупштини Београда 12. априла, а у квалификацијама ће учествовати 28 националних селекција. Директно право учешћа на првенству имају браниоци титуле Французи и Србија као домаћин шампионата.

У првом шеширу су Хрватска, Данска, Пољска, Немачка, Норвешка, Шведска и Мађарска и селекције тих земаља биће носиоци група.

У другом шеширу су Шпанија, Исланд, Чешке, Словенија, Русија, Словачка и Македонија, а у трећем Аустрија, Црна Гора, Белорусија, Украјина, Румунија, БиХ и Холандија или Португалија.

Пошто Холанђани и Португалци на листи ЕХФ имају исти број бодова, жребом ће непосредно пре извлачења група бити одређено која ће од те две селекције бити у трећем, а која у четвртом шеширу.

У последњем шеширу биће Холандија или Португалија, Швајцарска, Грчка, Литванија и победници три групе квалификација у којима учествују најслабије рангиране европске селекције.

Учесници квалификација биће разврстани у седам група са четири тима, а играће се по двоструком бод систему. Пласман на првенство Европе избориће две првопласиране екиопе из сваке групе.

Квалификационе утакмице биће одигране између 27. октобра ове и 11. јуна наредне године.

Првенство Европе биће одржано од 17. до 29. јануара 2012. године, а утакмице ће бити игране у Београду, Вршцу, Новом Саду и Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи