Селектор Цветковић најавио одлазак након СП

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић најавио је да ће после Светског првенства у Хрватској поднети оставку.

Цветковић је своју одлуку образложио, између осталог, некоректним извештавањем појединих новинара, који су, како је рекао,  оптерећивали играче својим писањем у дневним новинама.

"Изузетно сам разочаран оним што се дешава последњих дана овде. Од подршке коју смо тражили за оно што смо радили у протеклом периоду, данас се на СП све распршило. Иако је било подршке у медијима, неки су одступили од тога... Почео је да се ствара хаос", рекао је Цветковић новинарима у Поречу.

Према његовим речима, оно што се дешава и што излази у средствима информисања нема смисла.

"Пише се о неким кладионицама, тучама међу играчима, покушава се да се извуче од играча нешто што није њихов посао - да причају о тактици. То све не личи на подршку репрезентацији. Ми нисмо дошли да освајамо медаље. После утакмице са Египтом, наравно да су порасли апетити, али се заборавило зашто смо ми ту", рекао је Цветковић.

Он је додао да се све што је урађено сада руинира.

"Тешки порази од Данске и Бразила произвели су бујицу незадовољства са свих страна. Ја сам тражио подршку коју више очигледно немам. Швеђани стварају репрезентацију пет година и сада су дошли на СП да би прошли у други круг. Од нас се очекује да идемо у Загреб, освајамо злато... То је ван памети", рекао је Цветковић.

Према његовим речима, ова екипа постоји две и по године и пре тога је само један играч у њој имао репрезентативни стаж, а сви остали су нови играчи.

Из ове репрезентацији Србије, на ЕП 2006. у Швајцарској играли су Никола Којић, Алем Тоскић, Момир Илић, Данијел Анђелковић и Ратко Николић.

"У овој ситуацији ја не могу да будем непоштен према играчима. Ја сам селектор Србије до краја првенства. Молим вас све што желите негативно да напишете, пишите о мени. Ова репрезентација не заслужује ништа лоше да изађе о њој. То су момци који изгарају овде, који се жртвују, жртвују своју будућност да би знојили дре репрезентације Србије", рекао је Цветковић.

Он је додао да они не заслужују и ако погреше да се о њима лоше пише.

"После Светског првенства ја више нисам селектор Србије. Хвала вам", завршио је Цветковић обраћање новинарима у Поречу и отишао на тренинг.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи