Лекић: Најгоре су калкулације, али о њима размишљамо

Једна од најбољих рукометашица Србије на Европском првенству Андреа Лекић изјавила је да су најгоре калкулације, али да је екипа у таквој ситуацији да мора да размишља о томе.

Србија је у прве две утакмице изгубила од Хрватске са 26:30 и Немачке 31:32, а у последњем колу такмичења у Групи Д на ЕП састаје са домаћином Македонијом.

"Најгоре су калкулације. Много тога зависи и од прве утакмице између Хрватске и Немачке. У таквој смо ситуацији и морамо да размишљамо и о томе. Ако Хрватска савлада Немачку, нама је довољна само победа против Македоније. Надамо се да ће тако бити, а ако не буде морамо са четири гола да победимо Македонију. Што није неизводљиво", рекла је Лекићева.

Србија се састаје са Македонијом у суботу у 20.15 у дворани "Борис Трајковски" у Скопљу. Према њеним речима, у ранијим утакмицама са Македонијом на шампионату, Немачка и Хрватска су подлегле притиску публике.

"Не смемо да дозволимо да играмо егал завршницу, јер сигурно нећемо извући победу, због публике и судије. Морамо да искористимо то што смо брже, то је наша највећа предност", рекла је Лекић. Она је додала да је репрезентација Србије дошла на Европско првенство са пуно оптимизма, али да је јако тешко, јер за победу одлучују ситнице, две, три лопте. "Једноставно, то је спорт. Навикла сам, да ће једног дана срећа бити на нашој страни, други пут неће. То је нормално. Главу горе. Ако размишљамо негативно боље да не почињемо утакмицу. Сва очекивања су окренута суботи и надам се да ће срећа бити на нашој страни", рекла је Лекић.

Средњи бек репрезентације Србије истакла је да је атмосфера у дворани одлична и да је то један од разлога због чега се бави спортом. "Обожавам такву атмосферу. Не волим да играм пред 200 људи, већ пред 6.000 као што је овде у Скопљу. Надам се да ћемо пружити свој максимум и не мислим да ће атмосфера лоше утицати на мене и остале девојке", рекла је Лекић.

Она је додала да је највећа предност Македоније одлична одбрана, коју су показале у ранијим мечевима. "Када се не би играло у Скопљу, мислим да је Македонија слабија репрезентација од Хрватске и Немачке, али свако сваког може да победи. Када имају иза себе толико публике, то им даје крила да за сваку лопту одиграју пожртвовано и дају свој максимум", рекла је Лекићева.

Капитен репрезентације Србије Тања Медвед нагласила је да Македонке стварно имају фасцинантну публику. "Атмосфера је одлична и навијање је 'скандалозно' добро, али у нама због тога може да проради само инат. Ми смо дошле на Европско првенство да тражимо шансу у свакој утакмици. Сутра јесте све бити или не бити, али идемо узлазном путањом од Хрватске, преко Немачке, када је требало да победимо. Биле смо тужне, али задовољне како смо борбено одиграле и показале квалитет", рекла је Медвед.

Она је додала да ће екипа наћи снаге да "премости" македонску публику и да обезбедимо пласман у други круг. "Прави играч се постаје са искуством, када се одигра пуно утакмица. Не бих да помињем наше неискуство, јер је то већ постала узречица. Дозволиле смо да нам падне концентрација против Хватске, а то се није догодило у мечу са Немачком. Један корак нам је недостајао. Надам се да се то више неће поновити", рекла је Медвед.

Једна од најбољих репрезентативки Македоније, Београђанка Драгица Кресоја нагласила је да у утакмици са Србијом њена екипа иде на победу, јер им бодови из меча са Хрватском ништа не значе.  "Улазимо спремно. Даћу све од себе, али не знам како ћу се осећати због тога што играм против Србије. Није ми први пут, играли смо пријатељске мечеве, али ово је Европско првенство и та утакмица је одлучујућа", рекла је Кресоја. Према њеним речима, волела би и да Србија прође у други круг, али то ће бити тешко, пошто је изгубила од Немачке. "Нама је потребна победа као и њима. Публика нам је осми играч у свим утакмицама и очекујем да ће је бити у још већем броју, јер знају да нам је ово одлучујући меч", закључила је Кресоја.

Европско првенство игра се од 2. до 14. децембра у Македонији.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи