Србија поражена од Немачке

Репрезентација Србије поражена је од селекције Немачке резултатом 32:31 у утакмици другог кола групе Д рукометног ЕП за жене у Македонији, Након одиграног првог полувремена резултат је био 17:15 у корист Немачке.

Почетак утакмице је померен  за 45 минута због влажног паркета у дворани "Борис Трајковски" у Скопљу.  Меч је требало да почне у 18.15, али је стартовао у 19 сати, јер су домаћини турнира погрешно брисали подлогу у дворани, односно "брисали су је у погрешном правцу", како су објаснили организатори.  Рукометашице обе екипе су почеле загревање на терену, али су потом биле принуђене да га наставе у малој дворани хале, како би око 20 волонтерки покушало да уклони воду са терена.

Србија - Немачка 31:32 (15:17)

Наше рукометашице одлично су започеле утакмицу. Након првих десетак минута меча селекција Немачке имала је вођство од  два гола предности - 8:6, али су наше играчице мирном и сигурном игром дошле до изједначења - 8:8. Три гола у нашем тиму постигла је Сања Дамјановић, док је два поготка за Србију постигла Андреа Лекић. Код Немица, у првих 15 минута игре, истакла се Грит Јурак са четири постигнута гола. Немице су у првој четвртини меча константно водиле и чувале предност од два гола разлике. Голман Србије Катарина Томашевић посебно се истакла изванредним одбранама - на крају полувремена остварила је учинак од чак 12 одбрањених удараца.

Након три узастопна пропуштена напада, при вођству Немица од 11:10, наше ниграчице су успеле да постигну гол и изједначе резултат на 11:11. Играо се 20. минут. Српкиње су играле изванредно у одбрани и покушавале да контранападима стекну предност. Ипак, незаустваљива је била Немица Јуракова, која је до 24. минута постигла чак пет голова. Након вођства Србије од 14:12, Немице праве серију од 4:0 и долазе до предности од 16:14. Прво полувреме завршено је резултатом 17:15 у корист немачких рукометашица. Код нашег тима по три гола постигле су Лекићева, Дамјановићева и Огњеновићева, док је код противниоца најуспешнија била Грит Јурак са шест постигнутих голова.

Немице су почетком другог полувремена успеле да дођу и до три гола предности, али су наше играчице играле пожртвовано и успевале да држе резултат и вођство противница на два гола предности. Након 12 минута игре у другом полувремену резултат на семафору био је 25:22 у корист Немица, али је Тања Медвед водила наш тим и са два постигнута гола пратила противнице - 26:24. На мање од 15 минута до краја меча догодио се пад у игри нашег тима, што су Немице знале да искористе и поведу са 28:24. 

Изједначење у 54. минуту утакмице - Тања Медвед са позиције средњег бека постиже изванредан гол. У наредном нападу нашег тима Медведова је изборила и седмерац за наш тим који је искористила Лекићева и донела Србији предност од 30:29. На мање од два минута до краја утакмице резултат је био изједначен - 31:31 и Немице су биле у нападу, али је наша одбрана одиграла маестрално и отворила прилику нашем тиму да поведе. На свега минут до краја меча при резултату 31:31, наше играчице су имале напад, али су Немице успеле да украду лопту и у брзој контри поведу са 32:31. Остало је мање од пола минута до краја, у којем наш тим није реализовао нападе а последњу прилику за реми није искористила Тања Медвед. Она је на свега секунд до завршетка меча шутирала у живи зид немачке селекције. Резултат је остао 32:31 у корист Немица, које су тако забележиле другу узастопну победу на шампионату, док је ово био други пораз нашег тима.

У репрезентацији Србије најефикаснија је била Андреа Лекић са осам постигнутих погодака. Пратиле су је Сања Рајовић и Огњеновићева са по пет, док је Тања Медвед постигла четири гола. Код Немица најефикаснија је била Грит Јурак са осам голова. 

У последњем колу такмичења по групама, наше репрезентативке одиграће утакмицу против домаћина, селекције Македоније. Немицама је остало да одиграју свој последњи дуел Групе Д против тима Хрватске.

Ц група:

Русија - Белорусија 29:25 (18:12)
Шведска - Аустрија 24:10 (11:5)

Табела:
Русија 2 2 0 0 60:47 4
Шведска 2 1 1 0 45:31 3
Белорусија 2 0 1 1 46:50 1
Аустрија 2 0 0 2 32:55 0

У трећем колу, 6. децембра, играју Русија - Шведска и Аустрија - Белорусија.

Д група:

Немачка - Србија 32:31 (17:15)
Македонија - Хрватска 31:29 (15:13)

Табела:
Немачка 2 2 0 0 57:53 4
Македонија 2 1 0 1 53:54 2
Хрватска 2 1 0 1 59:57 2
Србија 2 0 0 2 57:62 0

У трећем колу, 6. децембра, играју Немачка - Хрватска и Македонија - Србија

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи