Рукометашице Србије на Светском првенству

Рукометашице Србије победом над Италијанкама од 34:16 (14:4), овериле пласман на Светско првенство у Немачкој. Убедљиви тријумф наших рукометашица и у реванш мечу баража.

Наше рукометашице су након тријумфа у Италији (33:23) биле још убедљивије у реваншу у Нишу. Италијанке нису имале снаге да се супротставе нашој екипи, која је од самог старта наметнула свој ритам и константно увећавала предност и на крају стигла до победе и пласмана на Светско првенство.

Мотивисано у одбрани изашле су изабранице селектора Љубомира Обрадовића на мегдан Италијанкама које су до 17. минута постигле само два гола. Са друге стране, ређали су се лаки голови Српкиња (7:2, 12:3), које су промашиле и пар прилика да затресу мрежу без голмана, с обзиром да је Италија форсирала игру 7 на 6 у нападу. У редовима Србије, Обрадовић и Стоиљковић биле су најефикасније до одласка на одмор (14:4) са по четири гола.

Пружио је селектор Обрадовић шансу свим репрезентативкама да осете терен и стекну неопходно искуство пред оно што их чека у месецима који ће донети старт квалификација за Европско првенство у Француској (септембар) и већ споменуто СП 2017 у Немачкој.
Ређали су се голови  Куриџе, Милојевић, Николић, као на траци, а Србија је у 48. минуту била на великих +14 - 24:10.Пет минута пре краја Жељка Николић је погодила за 31:14 када је славље могло да почне....

Србија - Италија 34:16 (14:4)

Србија: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 3, Милојевић 1, Куриџа 1, Лавко 1, Дамњановић, Јањушевић 1, Георгијев 3, Поп Лазић 3, Обрадовић 4, Колунџић , Николић 3, Милошевић 3, Стоиљковић 5, Граовац, Дмитровић 3

Италија: Тромбета 1, Георге 1, Дала Коста 1, Ротондо 6, Дел Балзо 2, Капеларо, Пруенстер, Капеларо, Ђиларди, Етаки, Лучин, Дибона, Наполетано, Бабо 1, Фантон 2, Равас, Кроста 2

6СЕМАФОР: 7:2 (12.) 11:3 (23.) 12:3 (26.) 18:5 (37.)  28:13 (53.)  

Светско првенство за рукометашице одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи