Читај ми!

Цветковић: Из двомеча са Румунима желимо два бода

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је да је циљ предстојећег двомеча са Румунима у квалификацијама за првенство Европе у Хрватској освајање два бода. Први меч се игра у четвртак у Румунији, директан пренос је на нашем Другом програму од 19.00 часова. Реванш је у недељу од 20.00 часова.

После два одиграна кола у другој групи, Србија са победом против Пољске и поразом од Белорусије има два бода, док су Румуни на челу са максимална четири бода, захваљујући победама против Белорусије и Пољске.

Пласман на финални турнир избориће по две селекције из сваке од седам група, као и најбоља трећепласирана селекција.

"Циљ је јасан, узети два бода из двомеча. У другом мечу играју Пољаци и Белоруси, очекујем да се Пољаци врате у нормалу после два пораза на старту. Интересују нас два бода код куће, а до краја може свашта да се деси. У неким калкулацијама, ако Пољаци добију оба меча са Белорусима, долазимо у ситуацију да све решавамо у мечу са Пољском у Нишу. Пољаци су много бољи од Белорусије и врло је могућ такав сценарио", изјавио је Цветковић на конференцији за медије у Спортском центру у Старој Пазови.

Према његовим речима, екипа не осећа никакав притисак јер ће у румунском граду Баја Мареу играти пред 10.000 домаћих навијача.

"Зар се није стекао утисак у Пољској пред 10.000 навијача да смо ми домаћини? Остаћемо концентрисани, ови момци су играли пред 20.000 или 25.000 људи у Келну на Ф-4. Добро је бити умерени оптимиста. Они се више плаше нас него ми њих", поручио је Цветковић.

Српски тим предводиће повратници Марко Вујин и Далибор Чутра, који изузетно познаје Румуне пошто већ неколико година игра у Констанци.

На путу у Румунију иде следећих 16 играча:

Голмани: Страхиња Милић и Владимир Цупара.

Лева крила: Добривоје Марковић и Немања Илић.

Десна крила: Дарко Ђукић и Рајко Продановић.

Леви бекови: Жарко Шешум, Петар Ђорђић, Илија Абутовић, Драшко Ненадић.

Средњи бекови: Петар Ненадић, Далибор Чутура.

Десни бекови: Марко Вујин и Немања Зеленовић.

Пивотмени: Растко Стојковић и Мијаило Марсенић.

Меч између Румуније и Србије игра се у четвртак од 19 сати, а реванш је у недељу 7. маја у Крагујевцу, од 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи