Читај ми!

Француска и Норвешка у финалу, Хрвати поклекли у продужетку

Репрезентација Француске се победом над Словенијом од 31:25 пласирала у финале Светског првенства, које се игра у Француској. У другом полуфиналу, након велике драме и продужетака, Норвешка је савладала Хрватску са 28:25.

Французи су оправдали улогу фаворита и заслужено дошли до победе, пласмана у финале и прилике да одбране титулу шампиона света.

Домаћин је водио током целог меча. Словенци су у неколико наврата успели да приђу на "минус два", али екипа Веселина Вујовића није имала снаге за преокрет. Тачније, Французи им то нису дозволили.

Најбољи стрелац у победничком тиму био је Недим Ремили са шест голова, а пратио га је Валентен Порт са пет. Код Словенаца је најефикаснији био Јуре Доленц, са пет постигнутих голова.

Рукометна репрезентација Норвешке се пласирала у финале Светског првенства, пошто је у Паризу после продужетака победила Хрватску са 28:25.

Хрватска је имала шансу да победи, али је Златко Хорват у последњој секунди регуларног дела промашио седмерац за победу. "Ватрени" су у првом продужетку водили са два гола разлике, али је Норвешка изједначила и у другом продужетку преокренула резултат.

Норвежани ће у финалу играти против домаћина и браниоца титуле Француске, док ће се Хрватска за бронзу борити против Словеније.

Најефикаснији у победничком тиму био је Бјарте Мирол са шест голова, док је Кристијан Бјорнсен постигао пет. Хорват је дао шест голова за Хрватску, а Марко Мамић пет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи