Бошковић: Ми смо фаворити

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић оценио је да су његове изабранице фаворити у предстојећем мечу са Швајцарском у квалификацијама за Европско првенство. Утакмица се игра сутра од 20.00 у Стафу а нашим рукометашицама 15.јуна предстоји и утакмица са селекцијом Словеније.

Женска рукометна репрезентација Србије састаће се сутра са Швајцарском у оквиру петог кола Групе пет квалификација за Европско првенство које се ове године одржава у Хрватској и Мађарској, а 15. јуна дочекују селекцију Словеније у нишкој хали Чаир.

"Оно што је за нас јако битно, јесте да смо у комплетном саставу и да све играчице путују у Швајцарску. Очекује нас јако занимљива утакмица, ми смо фаворити, и тако идемо", рекао је Бошковић.

"После Свајцарске, играмо са Словенијом, знамо шта нас чека, велики улог, ми ћемо дати све од себе да обе утакмице одиграмо што боље. Наш циљ су Олимпијске игре, а иде се преко Швајцарске и Словеније", додао је Бошковић.

Репрезентативка Србије Сања Дамњановић рекла је да екипа не сме опуштено да уђе у меч са Швајцарском.

"Не треба да се опуштамо, без обзира ко је наспрам нас. Искуство је показало да је с таквим екипама, као што је Чвајцарска, теже играти. Видели смо њихову утакмицу са Словенијом, када су их Словенке добиле са два разлике. Две победе у утакмицама које следе, са Швајцарском и Словенијом, воде нас на ЕП, улог је велики, даћемо све од себе", рекла је Дамњановићева.

Голман репрезентације Катарина Томашевић рекла је да је Србија спремна за наредна два дуела Групе пет.

"Спремали смо се за дубоку зону, какву Швајцарска игра. Оне много боље играју код куће, него у гостима, али то нас неће обесхрабрити. Ми смо квалитетна екипа и покушаћемо лагано да их добијемо и покажемо ко смо и шта смо", истакла је Томашевићева.  Утакмица између Швајцарске и Србије играће се сутра од 20.00 у Стафу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи