Читај ми!

Железничар освојио Куп Србије

Рукометаши Железничара освојили су трофеј Купа Србије пошто су на домаћем терену у Нишу, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу Црвене звезде са 30:26.

Освајач Купа Србије за 2014. годину је Железничар из Ниша. Нишлије су у сјајном амбијенту пред 3.500 гледалаца у хали "Чаир" савладале Црвену звезду 30:26 (14:14) и тако после деценије и по дошли до трофеја.

До тријумфа у Купу, који доноси и играње у Европи наредне сезоне, екипа тренера Синише Прокића, дошла је бољом игром у последњих десетак минута меча, када је одбрана домаћег тима у потпуности зауставила бековску тројку гостију.

У редовима победника, бриљирали су крила Дарко Ђукић и Бобан Живковић са по осам голова, док је сјајну ролу, поготово у првом полувремену, имао десни бек Гвозден Денић.Код пораженог тима, бивши члан Железничара, Огњен Кајганић је био најефикаснији са пет голова, али то није помогло црвено-белима, који се нису снашли у последњих пет-шест минута борбе за трофеј.
Нишлије су од тајм-аута у 55. минуту серијом 3:0 (27:25 - 30:25) практично сломиле отпор ривала...

За најбољег играча завршног турнира Купа Србије проглашен је Дарко Ђукић из екипе Железничара.

Железничар је први пут тријумфовао у Купу Србије, а освојио је шести трофеј у клупској историји након што је претходно пет пута био победник Купа Југославије (1977, 1982, 1985, 1997, 1999).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи