Читај ми!

Србија против Исланда, Израела и Црне Горе

Рукометаши Србије играће са Исландом, Црном Гором и Израелом, у четвртој групи квалификација за Европско првенство 2016. године у Пољској. Ми важимо за озбиљног фаворита и то ћемо показати, рекао је селектор Србије Владан Матић.

Рукометна репрезентација Србије играће у четвртој групи квалификација за Европско првенство 2016. године у Пољској - са Исландом, Црном Гором и Израелом, одлучено је данас жребом у Варшави.

Квалификациони мечеви су на програму од октобра до јуна наредне године. Из седам квалификационих група, по две најбоље и најбоља трећепласирана селекција (укупно 15) избориће пласман на турнир у Пољској заједно са селекцијом домаћина.

Селектор Србије Владан Матић рекао је да је његова екипа фаворит и да ће то доказати у квалификацијима за Европско првенство у Пољској 2016. године.

"Добро ћемо се припремити, како бисмо што боље играли, остварили што бољи резултат и изборили пласман на Европско првенство. Ми важимо за озбиљног фаворита и то ћемо показати. Биће неугодно на гостовањима, али ипак ћемо се квалитетно припремити и успешно пребродити квалификације", рекао је Матић.

Он је додао да је група занимљива јер репрезентације Израела и Црне Горе воде српски стручњаци Драган Ђукић и Љуба Обрадовић.

Задовољан жребом може да буде и капитен Момир Илић, који је поручио да Србија може да се "носи" са свим репрезентацијама из групе.

"Резултат на крају зависи само од нас, како будемо играли и како се будемо односили према државном грбу. Све репрезентације су јако добре, знам да је Израел доста намучио Немачку, али све зависи од наше игре", поручио је Илић.

Репрезентативац Жарко Шешум верује да национални тим има добре шансе да избори пласман на ЕП.

"Неће бити лако, доста зависи од распореда, циљ нам је да се добро покажемо и одиграмо квалитетно", рекао је Шешум.

Квалификациони мечеви на програму су од октобра до јуна 2015. године, а пласман на ЕП избориће по две првопласиране екипе из група и најбоља трећепласирана селекција.

Европско првенство ће се одржати у Пољској од 17. до 31. јануара 2016. године.

Група 1: Турска, Холандија, Норвешка, Хрватска

Група 2: Белорусија, Литванија, Босна и Херцеговина, Данска

Група 3: Сведска, Словачка, Летонија, Словенија

Група 4: Исланд, Црна Гора, Израел, Србија

Група 5: Русија, Португалија, Украјина, Мађарска

Група 6: Македонија, ЦЦешка, ССвајцарска, Француска

Група 7: Немачка, Аустрија, Финска, ССпанија

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи