Андреа Лекић најбоља рукометашица света!

Капитен рукометне репрезентација Србије Андреа Лекић проглашена је за најбољу играчицу планете у 2013. години. "Осећам се невероватно и мало је рећи да сам одушевљена. Бити проглашена за најбољу на свету од стране Међународне рукометне федерације је највеће индивидуално признање које се може добити у каријери", рекла је она.

Српска рукометашица Андреа Лекић проглашена је за најбољу играчицу света у 2013. години у избору Међународне рукометне федерације (ИХФ).

"Осећам се невероватно и мало је рећи да сам одушевљена. Бити проглашена за најбољу на свету од стране Међународне рукометне федерације је највеће индивидуално признање које се може добити у каријери. Протекла година је за мене дефинитивно била фантастична и ово признање је мали део слагалице који је недостајао да постане година из снова", рекла је Лекићева приликом доделе.

Лекићева је добила највише гласова стручног жирија, представника медија и навијача, који су до 21. јануара путем сајта ИХФ-а могли да гласају.

Она је победила у конкуренцији Црногорке Катарине Булатовић, Мађарице Аните Гобриц и Норвежанки Катрин Лунде и Хајди Локе.

"Захвалила бих свима који су гласали, саиграчицама из Ђера и Вардара, саиграчицама из репрезентације и, наравно, својој породици и пријатељима на неизмерној подршци свих ових година", додала је она.

Награду за најбољу рукометашицу света Лекићевој је пре почетка финалног меча на Европском првенству у Хернингу у Данској, уручио председник ИХФ Хасан Мустафа и директор компаније "Грундфос" Ким Кластруп.

Лекићева је претходне године освојила Лигу шампиона са Ђером, а предводила је и репрезентацију Србије до сребрне медаље на Европском првенству.

Награду за најбољег рукометаша протекле године припала је Хрвату Домагоју Дувњаку.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи