Читај ми!

Бутулија: Крив је Марјановић

Рукометни тренер Игор Бутулија оптужио је председника Рукометмног савеза Србије Велимира Марјановића за неуспех мушке репрезентације на Европском првенству у Данској, где је завршила учешће у првој фази такмичења.

"Овај неуспех није изненађење. Сви у рукометној Европи знају да је Марјановић изабрао медаљу на домаћем терену, а да се одрекао борбе за највиши пласман на осталим великим такмичењима", рекао је Бутулија агенцији Бета.

Он је објаснио да је на Европском првенству у Србији 2012. наша земља до сребрне медаље дошла уз помоћ домаћег терена и критеријума суђења који је одговарао домаћој екипи.

"На тај начин одрекли смо се Олимпијских игара у Лондону и Светског првенства у Шпанији 2013. јер нисмо могли да играмо дуг напад и одбрану на граници грубости. Направили смо проблем и за даље", рекао је Бутулија.

Према његовим речима, репрезентација Србије има потенцијал да на сваком такмичењу "узме медаљу".
"У дубини душе се и играчи носе са тиме, хтели да признају или не. Ја им дајем велику подршку, као и стручном штабу, јер они нису криви. Тако је изабрао Марјановић да би сачувао своју фотељу", рекао је Бутулија.

Он је истакао да је психолошки фактор био пресудан у лошим резултатима, а да су то знале и друге репрезентације.

"У Београду смо освојили сребро, а онда у кратком периоду готово исти момци доживели су фијаско на следећа три такмичења. Марјановићу највише одговара да живимо у рукометном мраку и све чини да се о оваквим стварима у јавности не говори, да буде у том муљу да би могао да влада", рекао је Бутулија.

Репрезентација Србије је после ЕП у Београду заузела девето место на Олимпијским играма у Лондону 2012, па изгубила у осмини финала на Светском првенству у Шпанији 2013. и на крају завршила такмичење у групној фази такмичења на ЕП у Данској 2014.

"Марјановић ће и сада све учинити да се 'покрије' за неуспех на Европском првенству причом о томе како је женска репрезентација освојила сребрну медаљу на Светском првенству у Србији. А истина је да девојке имају квалитет за злато, јер су феноменална генерација", додао је Бутулија.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи