Читај ми!

Матић: Требаће нам више енергије

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић рекао је да ће његова екипа имати енергије да се супротстави Француској после пораза од Русије на Европском првенству. Играчи сложни да морају боље.

Много неискоришћених зицера унело је нервозу у екипу. Две грешке приликом измена само су додатно унервозиле екипу која је сагорела од велике жеље да се покаже у правом светлу. Прилику за то имаће у петак против Француске.

"Чекао сам да проради прва постава, али није ишло. То је моја грешка и преузимам је на себе. Надам се да ћемо имати енергије и снаге да покажемо више у наредној утакмици против Француске", рекао је Матић после утакмице у Орхусу.

"Промашили смо много зицера, били смо нервозни и направили две погрешне измене. Четири минута са играчем мање - е то је било превише. Настао је хаос, ушао је седми играч и то је то... Ја сам погрешио са изменама, нисам стигао да реагујем. Прву грешку нисам ни видео, а код друге је Петар Ненадић желео да уђе пре времена, имао је велику жељу да постигне гол", казао је Матић.

Капитен Србије Момир Илић рекао је да не зна зашто је његова екипа испустила четири гола предности. "Да ли је то до нервозе, да ли смо несигурни у себе? Уместо да утакмицу лагано приведемо крају, јер смо боља екипа, деси се да изгубимо. Једноставно, нисмо функционисали добро, нарочито у другом полувремену. Изгубили смо утакмицу, тако је то", рекао је Илић. Он је навео да репрезентативци Србије морају да дају све од себе како би победили Француску у наредном сусрету.

"Тог дана све треба да се потрефи, да сви имамо свој дан. Само тако можемо да тријумфујемо. Зашто да не? Нећемо се предати", истакао је капитен српских рукометаша.

Петар Ненадић је казао да су репрезентативци Србије сами криви за пораз од Русије. "Много смо грешили и у одбрани и у нападу. Опет смо промашили билион зицера, сто са шест, сто са девет метара. То је одлучило победника. Мене боли то што противнички тимови играју напад по минут и по. То ми боде очи и смета ми. Нисмо одиграли на нашем нивоу и Русија је заслужено победила", рекао је Ненадић.

Голман Страхиња Милић навео је да је његова екипа одиграла лоше, али да је најважније то што се добро борила. "Поново смо имали проблема са реализацијом. Одбрана није била на жељеном нивоу као у мечу са Пољском. Руси су нас заслужено победили. Када смо имали прилику да их стигнемо, правили смо глупости. Окрећемо се новој утакмици, са Француском, и идемо на победу. Нема ту много мудровања", рекао је Милић.

Селектор Русије Олег Кулешов казао је да је Србија показала да игра добар рукомет. "Велики комплименти Србији, хвала им. Показали су добар рукомет, али честитке и мојој екипи, били су инспирисани. За нас је ово била као последња битка. Добро смо анализирали противника. Наш голман Богданов био је сјајан", казао је Кулешов.

Репрезентативац Русије Дмитриј Коваљов рекао је да је цела његова екипа пружила максимум.
"У последње време играли смо занимљиве утакмице са Србијом. Два пута смо изгубили за гол, а сада нам је пошло за руком да то променимо. Морали смо да нешто учинимо, нисмо имали избора, цела екипа дала је максимум", рекао је Коваљов.

Србија ће се у последњем, трећем колу Групе Ц у петак састати са Француском, док ће Русија играти против Пољске.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
14° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи