Читај ми!

Преко Руса у борбу за висок пласман

Селектор рукометаша Србије Владан Матић рекао је да очекује "рововску" борбу против Русије у другом колу првенства Европе у Данској, али и победу која отвара пут ка високом пласману на шампионату.

Тренер српских рукометаша Владан Матић очекује тешку утакмицу против Русије али и победу, која би отворила врата ка високом пласману на ЕП.

"Они су лепо подмладили екипу и лепо играју. Нису то више они тешки Руси. Убацили су полуконтру, убрзали, још се траже, није то то, али су на добром путу. Надам се да ћемо успети да их спречимо у томе, да забележимо победу и у добром расположењу дочекамо Французе", навео је Матић за сајт РСС-а.

У првом колу Србија је савладала Пољску са 20:19, а Русија је изгубила од Француске са 35:28.

"Французи имају те гипке бекове, могу да их лако надигравају. Веома су покретљиви и брзи. Ми смо сасвим другачија екипа. Више ћемо лежати Русима, тежи смо. Биће то рововска борба. Надам се само да ћемо на основу добре одбране више развијати контру и полуконтру него што је то био случај против Пољака", рекао је Матић.

Селектор Србије је истакао да Русија има неколико врхунских играча, али и да као екипа заслужује велико поштовање.

"Имају тешке бекове - одличне шутере. Не можете а да не цените бековску линију Харбок-Атман-Игропуло. Ту су и Афитулин, односно Шелменко. Екипа и имена за респект. Чим су овде, нису за потцењивање. То нећемо ни урадити. Морамо себи да отворимо могућност да се тријумфом боримо за највиши пласман", закључио је Матић.

Утакмица другог кола Ц групе на ЕП између Србије и Русије игра се у среду од 18 сати у Архусу, уз пренос на РТС-у.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
14° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи