Бошковић задовољан и опрезан

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић оценио је после победе над селекцијом Алжира да је очекивао "мало тежи" меч против Алжира, али и да је задовољан игром своје екипе. Тим концентрисан на наредне мечеве а селектор на располагању има много квалитетних играчица на свакој позицији.

Србија је у Нишу славила против Алжира убедљивим резултатом 34:14, у другом колу Б групе Првенства света.

"Ми смо ово очекивали, играли смо са Алжиром на Медитеранским играма пре пет месеци и лако победили. Вечерас нисмо почели баш добро, промашили опет неколико зицера, али девојке хоће и желе - и то је најбитније", изјавио је Бошковић након меча у дворани Чаир.

"Очекивали смо можда мало тежу утакмицу са Алжиром. Почели смо мало лошије, али доста смо јачи од њих. За два дана имамо за ривала јако незгодну селекцију Бразила, а потом нам долази меч са Данском.

Тако да су сви наши циљеви, у овом тренутку, усмерени на осмину финала, а после тога да идемо што даље", рекао је Бошковић за Радио-телевизију Србије после меча.

"Овога пута голмани су бриљирали, у првом полувремену је Каћа (Катарина Томашевић) била феноменална, у другом мала (Јована) Ришовићева. Лаке голове смо давали из контре, Јелена Нишавић је одиграла одлично, тако да - добро је, задовољан сам", казао је Бошковић.

Он је истакао да се труди да свакој репрезентативки пружи шансу.

"Девојке то стварно и заслужују. Ми немамо прву, другу или трећу поставу, битно је да све играју, да их све изротирамо и ја ту видим нашу шансу у односу на остале репрезентације. Имамо доста квалитетних играчица на свакој позицији", констатовао је Бошковић.

Према његовим речима, национални тим ће се добро припремити за наредног ривала, селекцију Бразила.

"Имамо ту срећу да имамо добар скаутинг и мислим да ћемо добро да се спремимо за Бразил. То је веома добра екипа, али ми смо можда јачи у ротацији. Имамо више квалитетних играчица и то је наша шанса", закључио је Бошковић.

Селектор Алжира Аимер Абделкрим казао је да је његове екипа дошла на Светско првенство како би учила.

"Домаћин је цео меч играо на високом нивоу. Ми смо овде дошли да бисмо учили. Нама је ово припрема за афрички шампионат, 2014. године у јануару. Срећан сам и хвала свима у Србији на гостопримству. Лепо смо примљени и јако се пријатно осећамо у вашој земљи", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи