Читај ми!

Србија "прегазила" Алжир

Рукометашице Србије убедљиво су у нишком "Чаиру" победиле селекцију Алжира са 34:14 (18:6) у мечу другог кола групе Б на СП. Овом победом наше девојке су обезбедиле пласман у наредну рунду планетарног шампионата.

Рукометашице Србије убедљиво су савладале у Нишу селекцију Алжира са 34:14 у другом колу Светског првенства. Изабранице Саше Бошковића су овом победом обезбедиле пласман у другу фазу такмичења, односно у осмину финала.

Најефикаснија у редовима Србије са девет постигнутих голова била је Јелена Нишавић, која је и проглашена за играчицу утакмице.

Сања Дамњановић постигла је седам голова, Јелена Живковић четири, а три је постигла Катарина Крпеж. У репрезентацији Алжира најбоља је била Рекија Зијади са пет голова.

Победник данашњег дуела био је познат већ после првог полувремена које су рукометашице Србије добиле са 18:6, док се у другом делу та предност само повећавала.

Рукометашице Србије агресивно су ушле у меч, што најбоље илуструје податак да су прва четири минута играле са играчицом мање на терену, али су успоставиле контролу на половини полувремена.

До 15. минута меча резултат је био неизвестан (8:6), али је онда Србија заиграла много боље и уследила је серија голова, па се на одмор отишло резултатом 18:6.

Серију Србије Алжир је прекинуо у другом минуту наставка, али то није уздрмало изабранице Саше Бошковића, које су до краја меча само повећавале предност која је на крају износила 20 голова разлике.

У наредном колу, Србија игра са Бразилом, који је до сада, као и Србија, забележио две победе.

У првом мечу дана у оквиру групе Б Бразил је победио Кину са 34:21.

Очекивао сам тежи меч

Селектор Србије Саша Бошковић рекао је да је очекивао "мало тежи" меч против Алжира, али и да је задовољан игром своје екипе.

"Очекивали смо можда мало тежу утакмицу са Алжиром. Почели смо мало лошије, али доста смо јачи од њих. За два дана имамо за ривала јако незгодну селекцију Бразила, а потом нам долази меч са Данском. Тако да су сви наши циљеви, у овом тренутку, усмерени на осмину финала, а после тога да идемо што даље", рекао је Бошковић за Радио-телевизију Србије после меча.

"Овога пута голмани су бриљирали, у првом полувремену је Каћа (Катарина Томашевић) била феноменална, у другом мала (Јована) Ришовићева. Лаке голове смо давали из контре, Јелена Нишавић је одиграла одлично, тако да, добро је, задовољан сам", казао је Бошковић.

Овако је текао меч: 

19.27 - Завршена је утакмица у нишком "Чаиру", рукометашице Србије убедљиво су победиле селекцију Алжира са двадесет голова разлике - 34:14. Нејефикаснија у нашем тиму била је Јелена Нишавић са 9 голова, седам је постигла Сања Дамјановић а четири Јелена Живковић. Наше девојке су овом победом обезбедиле пласман у наредну рунду СП.

19.22 - На пет минута пре краја меча Србија има највећу предност - 32:11. Алжирке су евидентно слабији ривал али наше девојке без опуштања играју читаву утакмицу. 

19.17 - Деветим голом на мечу Јелена Нишавић, Србија је дошла до 20 голова разлике 29:9! 

19.13 - Српске девојке не посустају већ увећавају предност из минута у минут. На 15 минута пре краја воде са 18 голова разлике - 27:9. 

19.03 - Наше рукометшице у истом ритму настављају и у другом полувремену и константно повећавају предност. Тренутно воде са 22:8. 

18.55 - Почело је друго полувреме у "Чаиру", први напда у наставку имаће наше рукометашице. 

18.38 - Сјајна серија наших рукометашица на крају првог полувремена од 10:0, што је резултирало великом предношћу на полувремену од 18:6. 

18.26 - На десет минута пре краја првог полувремена , рукометашице Србије имају "плус 3" - 9:6. 

18.17 - Рукометашица Србије Драгана Цвијић искључена је у 15. минуту сусрет због једног прилично грубог старта над противницом. Након тога Алжирке користе седмерац и смањују предност Србије на 8:6.

18.12 - Након осам минута игре, наше девојке воде са 4:2, пре свега захваљујући добрим контра нападима. 

18.06 - Први гол за нашу селекцију постиже Јелена Живковић и то у нападу са играчицом мање - 1:1.

18.04 - Прве до гола стижу играчице из Алжира након напада са играчицом више - 0:1. 

18.01 - Почела је утакмица у нишком Чаиру између Србије и Алжира. Хала је одлично попуњена и наше девојке имају гласну подршку навијача од самог старта меча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи