Читај ми!

Ни помисао на оставку

Селектор "oрлова" Веселин Вуковић није ни помишљао на оставку после дебакла у Шпанији. Један од најбољих у тиму Дарко Станић казао да одлука о напуштању репрезентације није дефинитивна.

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је вечерас да није помишљао на оставку и изразио уверење да одлука појединих играча да се повуку из репрезентације није дефинитивна.

Српски рукометаши допутовали су вечерас у Београд из Шпаније, где су на Првенству света окончали такмичење поразом у осмини финала од домаће селекције (31:20).

Вуковић верује да је најава Дарка Станића, Алема Тоскића, Ненада Вучковића и Жарка Шешума о повлачењу из националног тима последица лошег издања на СП.

"Такве одлуке доносе се хладном главом. Чућемо се за десетак дана, не верујем да је њихова одлука дефинитивна. Није ми пало на памет да подносим оставку зато што је ово тек почетак олимпијског циклуса", изјавио је Вуковић на београдском аеродрому Никола Тесла.

Он је навео да је селекција Србије коначно десета на Шампионату, подсетивши да је наступила са девет нових играча, који су пре Првентва имали само 50 репрезентатвних утакмица.

"Нисмо били реални када смо кренули у Шпанију, много смо се залетели. Чини ми се да нас је гол у последњој секунди против Пољака спустио на земљу", рекао је Вуковић.

На питање да ли види потенцијал у младим играчима, српски селектор је навео да се управо од њих ствара окосница екипе.

"Још ништа не можемо рећи, али, да се не лажемо, у репрезентацији немамо много врхунских играча. Следеће године на Првенство Европе у Данску ићи ће сасвим нов тим", поручио је Вуковић.

Ненад Вучковић је објаснио да је добро размислио о повлачењу из репрезентације и да одлуку није донео преко ноћи.

"Ипак, ово није дефинитиван поздрав са националним тимом, не значи да се нећу вратити. У овом тренутку не могу да пружим максимум, није у реду да заузимам место", изјавио је Вучковић и додао да неће играти следеће године у квалификацијама за Европско првенство.

"Ако будем потребан у будућности, а проценим да могу да дам максимум, вратићу се. На ЕП у Београду прошле године имали смо падове који нису били приметни због подршке публике. Сматрам да смо у Шпанији против Пољака и Словенаца играли 50 минута добар рукомет, али утакмица се игра 60 минута. Овакве ситуације су за дубоку аналзу", рекао је Вучковић.

Један од најбољих у српском тиму, голман Дарко Станић казао је да одлука о напуштању репрезентације није дефинитивна

"Свакако ћу бити ту у квалификацијама за ЕП, то је посао који смо започели. Ја и остали старији играчи сматрамо да игру треба препустити млађима, Вујину, Шешуму, Ненадићу. Они се ослањају на нас, не дају максимум, нису се показали као вође и не предузимају иницијативу. Нови голман који би дошао у репрезентацију гледао би на то као да је моја замена, а не моја конкуренција. Такав став требало би да се промени тако што бисмо ми старији отишли из репрезентације и оставили младима да се развијају", поручио је Станић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи