Финале без Србије

Србија је поражена од селекције Црне Горе резултатом 26:27 у полуфиналу Европског првенства. Пресудило искуство Црногорки, које су били најбоље у моментима када се резултатски ломио сусрет. У дресу Србије сјајна Биљана Филиповић, а у дресу Црне Горе млада Милена Кнежевић. Арена власник још једног рекорда.

Женска рукометна репрезентације Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства, пошто је данас у полуфиналу поражена од Црне Горе са 26:27 Црна Гора ће се у сутрашњем финалу састати са Норвешком, док ће Србија у борби за бронзану медаљу играти са Мађарском. Ток меча можете видети овде.

Раније данас Норвешка је у првом полуфиналу славила против Мађарске са 30:19.

Србију је предводила Биљана Филиповић са седам голова, капитен Андреа Лекић постигла је пет, а Сања Дамњановић четири. Најефикаснија у екипи Црне Горе била је Милена Кнежевић са осам погодака.

Србија је повела головима Марине Дмитровић и Сање Дамњановић, али су Црногорке потом направиле серију 8:2 и дошле до четири гола предности (8:4).

Репрезентативке Србије су потом заиграле агресивније у одбрани, а биле су и прецизније у нападу, па су серијом 9:2 преокренули резултат и два минута пред крај полувремена дошле до највеће предности од 14:11.

Ипак, у том тренутку искључена је Јелена Ерић, што су гошће искористиле и са два гола у самом финишу првог полувремена смањиле заостатак на само један погодак (14:13).

Црна Гора је у другом полувремену наставила добру игру из првог, одмах преокренула, али није успела да се "одлепи" на више од два гола предности.

Србија је у последњем нападу имала прилику да изједначи, и тако стигне до продужетка, али је голман Црне Горе Соња Барјактаровић одбранила шут Биљане Филиповић са шест метара.

Утакмици у београдској Арени присуствовало је око 12 и по хиљада људи, што је нови рекорд посећености једног меча у историји Европског првенства у рукомету за жене.

Србија ће сутра од 14.30 у београдској Арени играти против Мађарске за треће место и бронзану медаљу, док ће Црна Гора два и по сата касније играти са Норвешком за титулу шампиона Европе.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи