Отворено Европско првенство у рукомету

Јубиларно 10. првенство Европе за рукометашице свечано је отворено у Београдској арени. У наредне две недеље 16 најбољих селекција Старог континента бориће се за титулу шампиона у четири српска града - Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу.

Министарка спорта у Влади Србије Алиса Марић путем видео бима пожелела је добродошлицу свим учесницима шампионата Европе.

"Драги спортски пријатељи, добродошли у Србију. Поносна сам што је Европска рукометна федерација указала част Србији да два пута у истој години организује првенство Европе, у јануару смо били домаћини мушког првенства, а сада организујемо женски шампионат. У нашоој земљи рукомет је спорт високе популарности и светле традиције и срећна сам што могу да пожелим добродошлицу вама спортским пријатељима. Титула је једна и нека најбољи победи", поручила је Марићева.

Шампионат је званично отворио председник Европске рукометне федерације (ЕХФ) Жан Бријо.

"ЕХФ поносна на организацију јубиларног шампионата за рукометашице. Најбољих 16 тимова у Европи су овде, добродошли у Србију, добродошли у Београд, Ниш, Нови Сад и Вршац. Навијајте за свој тим и уживајте у игри", истакао је Бријо.

Шампионат Европе траје до 16. децембра, а Србија први меч игра вечерас од 20.15 у Београдској арени против Норвешке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи