Марјановићу трећи мандат

Велимир Марјановић, председник РСС, на изборној Скупштини једногласно је добио трећи четвoрогодишњи мандат. Божидар Ђурковић поново изабран за генералног секретара, али је најавио да се повлачи 2013.

Досадашњи председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић на данашњој изборној Скупштини у Аранђеловцу једногласно је добио трећи четвoрогодишњи мандат.

Истовремено, Божидар Ђурковић поново је изабран за генералног секретара, али је у обраћању делегатима рекао да ће се наредне године из личних разлога повући са ове функције.

Марјановић је у свом излагању истакао да је Савез достигао висок ниво, да је четврти на ранг-листи Светске рукометне федерације, пети или шести у Европи и да је финансијски стабилан.

"Постоје ствари које је потребно да урадимо, пре свега да добијемо Кућу рукомета, затим објекат у Београду који ће бити центар за играње европских утакмица, а неопходна је и израда стратегије развоја рукомета. Када је реч о циљевима у наредном периоду, они су везани за пласман обе селекције на Олимпијске игре у Рију и жељу да млађе селекције бележе одличне резултате", рекао је Марјановић.

Са друге стране, Ђурковић је рекао да се после 14 година на функцији генералног секретара уморио.

"Из личних разлога ћу се повући после ЕП за жене и СП за мушкарце. Савез је достигао висок ниво, али мора и даље да се ради да бисмо било још бољи. Имали смо све ове године подршку Министарства спорта и омладине, Спортског савеза Србије и Олимпијског комитета, на чему им захваљујем", истакао је Ђурковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи