Победа пред полазак

Вицешампиони Европе, после пораза од Мађарске у Кањижи, победили у Смедереву квалитетан састав Туниса. Иако је остварена победа, "орлове" очекује још доста посла до почетка Олимпијских игара. Србија је славила резултатом 30:29, а најбољи стрелац у нашем тиму био је Алем Тоскић са пет погодака.

Рукометна репрезентација Србије победила је у Смедереву Тунис 30:29 (15:14), у пријатељској утакмици која је одиграна у склопу припрема за Олимпијске игре у Лондону (рукометни турнир се игра од 29. јула до 12. августа).

"Орлови" су одиграли меч са доста осцилација, које су нормалне у овој фази припрема. Веселина Вуковића очекује још доста посла до почетка такмичења, како би екипа достигла форму из јануара ове године када је на Европском првенству освојила сребрну медаљу.

Времена има довољно, а Срби ће до прве утакмице са Шпанијом у "Копер боксу" одиграти још четири контролна меча.

Одбрана "орлова" далеко је од препознатљивог нивоа. Вицешампиони Европе одиграли су против Туниса врло лоше у дефанзиви са играчем више, примили су чак 29 голова, што је знатно више од просека.

Оба селектора испробала су разне тактиче замисли, као и већину играча који би требало да путују у Лондон. Упркос томе, меч је личио на такмичарски, са доста жара, борбе, на моменте и грубости.

Најбољи играч у нашем тиму био је Алем Тоскић са пет голова, док је код Африканаца чак осам погодака постигао Банур. Дарко Станић је за 30 минута имао седам успешних интервенција.

Вуковић у игру није уводио поуздано десно крило Рајка Продановића. Њега мучи инфекција пете, па у нашем табору нису желели да ризикују да дође до додатних компликација које би угрозиле Продановићев наступ на Играма. Такође, шансу против Туниса нису добили Ненадић, Митровић и Ђукановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
22° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи