Читај ми!

Историјски дан српског спорта

Ни много веће земље не могу се похвалити успехом Србије овога дана. Историјски дан српског спорта - освојене две титуле и једно сребро. Новак одбранио титулу у Мелбурну, ватерполисти прваци Европе, рукометаши дошли до сребрне медаље. Дочек српских репрезентативаца у понедељак у Београду.

Љубитељи спорта у Србији дуго ће памтити 29. јануар као дан у којем је Новак Ђоковић одбранио трофеј на Аустралијан опену, ватерполисти освојили титулу првака Европе, а рукометаши дошли до сребрне медаље на континенталном шампионату. 

Први на сцену ступио је Ђоковић, чији је скоро шесточасовни "трилер" са Шпанцем Рафаелом Надалом вероватно покидао живце већини навијача, али је на крају имао срећан завршетак.

Српски тенисер је славио после пет сетова дивовске борбе (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5) и дошао до свог петог грен слем трофеја, а потом је српска јавност могла да се окрене финалу ЕП са Црном Гором у ватерполу које је такође имало "хичкоковски" завршетак.

Капитен Србије Вања Удовичић је ипак минут и 12 секунди пре краја погодио за вођство од 9:8, Црногорци су се спетљали, а изабраници Дејана Удовичића успели су да сачувају присебности и освоје још један трофеј за ионако пребогату салу у седишту ватерполо савеза у Сметаниној.

Као "шлаг на торту" дошло је финале рукометног првенства Европе, у којем су навијачи још једном напунили Београдску арену, али нажалост титулу су узели Данци победом од 21:19.

Изабраници Веселина Вуковића, упркос поразу, остварили су велику успех, освојили прву медаљу од 2001. године, а рукомет се поново вратио на велику сцену у нашој земљи.

Ватерполо и Рукометни савези Србије договорили су се да се дочек репрезентативаца одржи сутра у 20.00 испред Старог двора. 

Српски спортисти традиционално се дочекују на платоу испред градске скупштине у последњих петнаестак година.

Српским спортистима, који су данас остварили врхунске резултата, честитке су упутили највиши државни званичници.

Успехе су им честитали председник Србије Борис Тадић, премијер Мирко Цветковић, председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић, заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић.

Честитке су такође упутили Владе Дивац, Јелена Јанковић и принц Александар Карађорђевић.