Читај ми!

Пољаци "закували"

Пољаци победили Немачку са 33:32 и обезбедили Србији прво место у групи. Пољска тренутно друга, а да ли ће ту и остати зависи од преостале две утакмице.

Рукометна репрезентација Пољске победила је данас у Београдској арени селекцију Немачке са 33:32 (18:17) у последњем колу Е четвртфиналне групе Првенства Европе и на тај начин помогла Србији да осигура прво место у групи.

После овог резултата, сви осим Шведске из ове групе могу да се пласирају у полуфинале, а једино је Србија обезбедила пласман међу четири најбоље екипе. Тренутно по пет бодова имају Немачка и Пољска, с тим што је источноевропска репрезентација у предности, јер је била боља у међусобним сусретима. Постоји, међутим, шанса да још две екипе дођу до пет бодова.

Македонија може да прође даље ако вечерас победи Србију, а Шведска савлада Данску. Немачка може да прође даље ако Данска и Шведска одиграју нерешено. Данска треба да савлада Шведску да би прошла.

Пољаке су вечерас предводили Патрик Кучински и Бартош Јурецки са по пет голова, док су Кржиштоф Лијевски, Адам Вишњевски и Карол Билецки постигли по четири гола. У репрезентацији Немачке најефикаснији су били Криштиан Шпренгер и Доминик Клајн са по пет голова.

Пољаци су већи део утакмице имали предност од једног или два гола разлике, али су 15 минута до краја меча голом Тлучинског повели са четири гола. Немци су онда заиграли агресивније и направили серију од 6:0 и повели са два гола предности. Ипак, Пољаци су последњих пет минута били бољи и вратили предност коју су држали већи део меча и на крају победили са 33:32.

Пред крај меча, немачки репрезентативац Клајн добио је црвени картон због грубог и намерног прекршаја над Лијевским.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи