Читај ми!

Одбрана кључ успеха

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да је одбрана била кључ победе наше селекције над Пољском на старту Европског шампионата у Београду (22:18).

"Надам се да је публика уживала у нашој чврстој одбрани. Истина, није било лепоте у игри, или неких врхунских потеза, али важно је да смо били високо мотивисани што нам је и донело победу", рекао је Вуковић.

Он је честитао противницима на фер плеју, али је додао да је цела утакмица подсећала на игру "од пре 20-30 година, када се није постизало много голова".

Вуковић је поручио да наша репрезентација жели да на овом шампионату "оде што даље". "Желимо пред нашом публиком да направимо нешто велико, што ће бити упамћено", нагласио је Вуковић.

Један од најбољих у нашем тиму, Иван Никчевић, такође је оценио да је одбрана урадила лавовски део посла на утакмици против Пољске. "Имали смо сјајну одбрану на челу са Станићем и то нам је донело победу. Наравно, важан фактор успеха била је и ова сјајна публика", рекао је Никчевић, који је уз Вујина био најефикаснији играч меча са шест голова.

Пољски селектор Богдан Вента честитао је репрезентацији Србије на убедљивој победи. "Србија је била боља и заслужено је тријумфовала. Што се нас тиче, играли смо агресивно, али потпуно неефикасно, рекао бих катастрофално", рекао је Вента и додао да је пољски тим правио неопростиво велики број грешака и да је играо "као без главе".

"Заслужено смо освојили прве бодове, али није било лако, иако резултат то не показује. Испоштовали смо све договре. Одбрана на челу са Станићем функционисла је на врхунском нивоу, напад такође. Сваки играч је дао допринос и показало се да једино колективном игром можемо да се носимо са осталим репрезентацијама", рекао је Чутура после меча. Он је додао да нема разлога да тако не буде и против Данаца у наредном мечу.

Капитен Момир Илић такође је истакао да је кључ победе против Пољске била јака одбрана. "Феноменалано смо одиграли. Одбрана је беспрекорно функционисала, са свих позиција смо постизали голове и то је добар показатељ како смо играли вечерас. Морамо да наставимо овако, да гинемо за сваку лопту, рекао је Илић, додајући да је публика такаође била на високом нивоу, баш као и рукометаши.

"Атмосфера је била сјајна. Мало сам се прибојавао како ће бити у Пиониру, али српска публика је показала да има спортски дух и да зна да навија, рекао је Илић.

Никола Манојловић је био презадовољан после прве победе на шампионату. "Кад имамо оваквог голмана као што је Станић, онда је лако играти одбрану. Прво полувреме нам је дало ветар у леђа да у наставку одиграмо још боље, рекао је Манојловић.

Ненад Вучковић, један од играча који је дао велики допринос у одбрани, а када је требало преузимао одговорност и у нападу, рекао је да наш тим мора да настави да подиже ниво агресивности. "Ушли смо сконцентрисани и од првог минута дали до знања Пољацима да се против нас неће наиграти. Имали смо пар искључења, али то је наша игра. Примили смо само 18 голова и морамо да останемо на том нивоу, поручио је Вучковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи