Ђоковић: Пресрећан сам због олимпијске медаље

"Веома сам узбуђен и пресрећан што сам успео да освојим бронзану олимпијску медаљу и искуство из Пекинга остаће ми у најлепшој успомени", изјавио је након победе у мечу за треће место на Играма у кинеској престоници најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

Он је до одличја стигао победивши Американца Џејмса Блејка са 6:3, 7:6 (7:4).

"Све најлепше емоције су сада у мени. Освојити олимпијску медаљу је велики успех за сваког спортисту. Први пут сам на Играма и видео сам да су се догодила многа изненађења током турнира и срећан сам да је баш мени припало једно одличје", рекао је трећи рекет света.

После Милорада Чавића, други наш  спортиста који је дошао до медаље, и то у истом дану, поручио је да му је посебно драго што ће успех прославити заједно са феноменалним пливачем.

"Тежак рад се исплатио обојици. Следи нам прослава, али ја, нажалост, не могу да путујем у Београд и тамо наставим славље јер ме чекају обавезе на Отвореном првенству Америке", додао је Ђоковић и прецизирао да из Пекинга путује право у Њујорк.

Како је поручио свима који су га бодрили на његовом олимијском путу, поносан је ако су и људи у Србији поносни на његов успех.

"Једва чекам да се чујем са породицом, да ми пренесу утиске. Све сам покушао како бисмо освојили што више медаља. Могло је и боље да је јуче срећа била на мојој страни. Пораз од Надала ми је тешко пао и једва сам се опоравио, али данас ме Бог погледао и уздигнуте главе освојио сам бронзу", закључио је Ђоковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара