Ђоковић жали због пораза, али жели медаљу

Репрезентативац Србије Новак Ђоковић признао је да ће дуго размишљати о поразу од Рафаела Надала у полуфиналу Олимпијских игара, али је изразио наду да ће успети да се опорави до меча за бронзану медаљу.

"Остаће жал због пораза, али све је то део спорта. Морам да мислим позитивно, а не да идем погнуте главе. Морам да се концетришем за сутрашњи меч и покушам да освојим олимпијску медаљу. Мотивације има на претек", рекао је Ђоковић новинарима у Пекингу.

Дуел са Надалом 21-годишњи Ђоковић изгубио је са 1:2 (4:6, 6:1, 4:6).

"Тактички сам одиграо прилично добро, али је то очигледно ипак било недовољно. Јесам ја испустио победу, али је и Надал заслужио финале... Дуго ћу размишљати о неким тренуцима у којима сам можда могао да нешто урадим другачије, али морам то да сведем на минимум, не желим да се враћам у прошлост", прокоментарисао је Ђоковић.

Противник у борби за бронзану медаљу Ђоковићу ће бити Џејмс Блејк из САД, који је у дуелу са Чилеанцем Фернандом Гонсалесом пропустио три меч лопте и на крају изгубио са 1:2 (6:4, 5:7, 9:11).

"Неће бити једноставно. И Блејк је имао тешку ситуацију, победи је био и ближи од мене. Обојица ћемо дати све од себе", навео је Ђоковић и истакао да очекује тријумф, иако није навикао да на истом турниру игра после пораза.

"Гледајући игре које сам пружао на Олимпијским играма, а мислим да сам имао добар турнир, имам прилично добре шансе, али је питање је колико ћу, после овако тешког пораза, физички и психички бити способан за победу", указао је Ђоковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара