Предраг Манојловић задовољан због Чавића

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Предраг Манојловић изразио је задовољство због великог успеха пливача Милорада Чавића и његове сребрне медаље освојене у трци на 100 метара делфин на Олимпијским играма у Пекингу.

- Здовољство је бити свестан чинењице да је Милорад Чавић освојио прву олимпијску медаљу за своју земљу. У први мах се чинило, ваљда од превелике жеље коју смо имали, да је Чавић први, пошто је до финиша био испред свог конкурента. Међутим, Чавић је губио снагу, а Фелпс је у пуном завесају ушао у циљ - казао је Манојловић.

Он је нагласио да је наша делегација уложила приговор, како би била у ситуацији да још једном погледа снимак.

- Када смо на великом екрану гледали снимак било је јасно да је Чавић тај последњи завеслај продужио, док га је Фелпс одрадио у пуном налету. Претпостављам да је тај технички детаљ пресудио победника. Када човек сада на миру размишља може да закључи да би Чавић био први само да је испружио прст, навео је генерални секретар нашег олимпијског комитета.

Он је истакао да је управо у том прсту разлика између великих шампиона и шампиона.

- Када човек стално побеђује онда он зна како се то ради и то је тај мали детаљ који представља једну стотинку разлике између највећег шампиона данашњице и нашег Милорада Чавића.

Манојловић је казао да Чавић представља успешан пример који наш олимпијски комитет жели да искористи за развој пливања.

- Инострана технологија, таленат и вредан рад представљају пут ка успеху. Чавићев тренер Мајк Ботом, који је на прошлим Играма био у стручном штабу селекције САД, овде је био нон стоп уз нашег пливача. Американци примењују технологију и научна истраживања у сваком спорту, посебно атлетици и пливању и то је онај важан детаљ за успех, који ми у земљи немамо, нарочито у спорту, нагласио је Манојловић и додао да ће руководство националног олимпијског комитета настојати да унапреди управо тај сегменат у припреми домаћих спортиста.

Генерални секретар ОКС рекао је да је Чавић замолио руководство наше олимпијске мисије да му боравак у Пекинуг продуже за још два дана.

- Чавић је до данас био само у олимпијском селу. Пекинг, који жели да упозна, уопште није видео, пошто готово да није ни излазио из базена - рекао је на крају Манојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара