Шпанија до полуфинала убедљивом победом над Хрватском

Мушка кошаркашка репрезентација Шпаније пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Пекингу пошто је у четвртфиналу победила Хрватску са 72:59 (22:11, 15:15, 14:12, 21:21).

Најзаслужнији за победу актуелних светских шампиона био је Пау Гасол са 20 поена, Фелипе Рејес убацио је 13 поена, а Хозе Калдерон додао је на то још десет поена.

У хрватском тиму најефикаснији је био Марко Банић са 15 поена, а Зоран Планинић постигао је 12 поена.

Шпанци су од почетка меча наметнули свој стил игре, а у првих десет минута успели су да дођу до двоцифрене предности (22:11).

Кошаркаши Шпаније наставили су и у другој четвртини да играју на високом нивоу, што им је у 17. минуту донело вођство од 35:21, које су Хрвати у финишу успели да смање.

У трећој четвртини, шпанска одбрана имала је прави одговор на све покушаје Хрватске да се резултатски врати у меч и "фурија" је успела да на последњи одмор оде са резултатом 51:38.

Хрватска је на почетку последње четвртине "тројком" Томаса смањила на 41:51, али је то било све што је тим Јасмина Репеше успео да уради.

Шпанија је последњих пет минута одиграла веома добро, а у 37. минуту кошем Рејеса "фурија" је дошла до 24 поена разлике (70:46). До краја утакмице хрватски кошаркаши само су успели да ублаже пораз.

Селекција Шпаније ће у петак у полуфиналу играти против победника дуела измедју Литваније и Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара