Американци неприкоснoвени, дебакл Русије

Последње коло олимијског турнира за кошаркаше није донело већа изненађења, јер је све углавном било познато и пре два дана, те ће се у четвртфиналу у среду састати Литванија и Кина, Аргентина и Грчка, Шпанија и Хрватска и САД и Аустралија.

Највреднију победу остварили су Аустралијанци, који су неочекивано нанели Литванији први пораз у Пекингу, и то од чак 31 поен разлике - 106:75. Томе, ипак, не би требало придавати већи значај, јер од исхода тог сусрета ништа није зависило ни једном ни другом тиму, а Литванци су одмарали своје најбоље играче, који су практично узели слободан дан.

Литванија ће право лице сасвим сигурно показати већ у четвртфиналу против Кине, а самопоуздање које су Аустралијанци стекли након победе, тешко да ће им бити од веће помоћи када се у среду буду састали са америчким "дрим тимом".

Хрвати су као на тренингу одрадили меч против шампиона Азије Ирана, а колико заиста вреде моћи ће да покажу у четвртфиналу, где ће снаге одмерити са првацима света и вицешампионима Европе, Шпанцима.

Аргентинци су имали част да буду последњи који ће се на олимпијском турниру "иживљавати" на првацима Европе Русима. Шта се дешава са "зборном командом" тешко је објаснити, али је чињеница да иста екипа која је прошле године одушевила на првенству Старог континента у Пекингу не личи на себе.

У групи Б Американци су завршили како су и почели, а данашња жртва била је Немачка. Резултат 106:57 све говори и сада је потпуно јасно (ако није било и раније) да су прослављени НБА играчи највећи конкуренти за титулу олимпијског шампиона.

 

Рекреативни меч одиграли су и Шпанци против Анголе и за светске прваке то је била само прилика за уигравање уочи четвртфинала.

Коначно, Грчка је у борби за треће место у групи савладала домаћине и тако избегла да се у четвртфиналу састане са Литванијом, мада је мало вероватно да би и против Аргентине могла да избори улазак у полуфинале.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара