Читај ми!

Бронзани кошаркаши за РТС: Узели смо оно што нам припада

Кошаркаши Србије, Василије Мицић, Богдан Богдановић и Филип Петрушев истакли су за РТС да су срећни због освајања бранзане медаље на Олимпијским играма.

Кошаркаши Србије победили су у "Берси арени" Немачку 93:83 у борби за треће место чиме су освојили четврту медаљу за олимпијски тим Србије у Паризу.

"Најважнија је медаља. За перформанс не марим. Срећан сам ако помогнем. Данас је било боље, некад је боље, некад лошије. Сви се трудимо да дамо максимум. Ово ми је највећи успех у каријери", рекао је Василије Мицић.

Плејмејкер Србије је на мечу против Немачке постигао 19 поена што је најбољи лични учинак на турниру.

"Немам шта да додам за прошли меч. Све је то с разлогом. Да се научи, из свег се учи. То нам је дало мотивацију да се опоравимо. Спремили смо се, ова бронза сија као злато. Ово ми дефинитивно значи највише у каријери", истакао је Мицић.

Организатор игре је навео тимски дух националног тима кључним у тријумфу, али и издвојио Јокића и Богдановића као најбоље појединце.

"Ја бих навео све играче, од Плавше, Петрушева, Богдана, Јоке, Давидовца, Милутуинова, сви су дали допринос, Јокић и Богдан највише", закључио је Мицић.

Реванш Србије за пораз у финалу Мундобаскета

Србија је успела да се реваншира Немачкој за пораз у финалу Светског првенства 2023. године.

"Пресрећан сам што смо добили ово. Толико је тешко било опоравити се од оне утакмице (против Сједињених Држава у полуфиналу), устати у седам... Нисмо ни спавали лепо. Показали смо карактер, уједињеност коју имамо. Победнички менталитет", навео је капитен Србије.

Богдан Богдановић постигао је 18 поена против Немачке.

"Захвалан сам навијачима који су нас подржавали читав турнир. И овде у Паризу и преко малих екрана. Захвалан сам што сам део овог тима, један од најбољих у којима сам играо", нагласио је Богдановић.

Богдановић је постао капитен репрезентације Србије пре почетка Мундобаскета 2023. године, а с том улогом успео да освоји сребро на шампионату света и бронзу на Играма. Међутим, ово је Богдановићу друга олимпијска медаља, јер је 2016. године освојио сребро на турниру у Рио де Жанеиру.

"Кад је добра дружина, онда је све лагано. Ми смо ту сви једнаки. Захвалан сам на томе, захвалан сам свим момцима", закључио је Богдановић.

Петрушев: Заслужили смо ово

Србија је освојила другу олимпијску медаљу након самосталности 2006. године, а рачунајући и период Југославије ово је укупно осмо одличје и друга бронза.

Филип Петрушев је апострофирао да је Србија освојила оно што јој припада.

"Заслужили смо ово, погхотово после овог јуче. И даље нам то у глави, узели смо оно што нам припада. Јесте, стварно смо се скупили. Знали смо да заслужујемо бронзу. Можда боље у 11, искупили смо се и показали карактер и одиграли феноменално против Немачке и вратили им за оно прошле године из Маниле. И прошле године и сад феноменална група момака. Част је бити са сваким појединцем, играчем, физиом. То је то, заслужили смо ово. Узели смо оно што нам припада, оно што је наше", истакао је кошаркаш Србије.

Изабраници селектора Светислава Пешића су остварили четири тријумфа на овом олимпијском турниру, уписали су победе против Порторика, Јужног Судана, Аустралије и Немачке, а два пута су поражени од Сједињених Америчких Држава - у групној фази и полуфиналу.

субота, 10. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару