Читај ми!

Маљковић: Нисмо правили озбиљну стратегију и сада испаштамо

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да њен тим није имао никакве шансе против Аустралије у четвртфиналу Олимпијских игара у Паризу.

Кошаркашице Србије су у четвртфиналу Олимпијских игара поражене од Аустралије резултатом 85:67.

"Нажалост, реално је. Остаје ми жал што нисмо играле све време као у последњој четвртини. Ова екипа је састављена од добрих девојака, добар и здрав тим, како треба да изгледа екипа, да се друже и живе у екипи. Оне су ме убедиле огромним радом и понашањем да останем и да би требало да радим с њима када сам мислила да одем са претходном генерацијом. Због тога заслужују пажњу, да се направи анализа и план за оно што следи", изјавила је Маљковићeва на конференцији за медије у Паризу.

Истакла је да женска кошарка у Србији заслужује већу пажњу.

"Ми док немамо лигу, не можемо да будемо оно што смо били са прошлом генерацијом. Имамо проблема и са млађим категоријама, а женска кошарка у Србији заслужује пажњу и респект. Штета је, јер смо земља која много улаже у спорт, али треба да урадимо то на паметнији начин, за женски спорт који заступам и женску кошарку посебно. Мислим да се онда можемо надати опет медаљама. Само паметна и мудра стратегија", додала је селекторка Србије.

Тина Крајишник и Невена Јовановић су најавиле крај репрезентативне каријере.

"Наравно да је било симболике, шта рећи о тој претходној генерацији. Урадиле су све што су икада могле, не знам шта да кажем. Можда да их убедимо да још мало одиграју, увек су ту да раде шта им се каже, чак и да седе 40 минита. Много пута су ме питали зашто стављам Невену и Сашу Чађо које немају клуб, зато што тим нема душу без њих и увек ћу да стављам. Не на уштрб неке талентоване девојчице, нити би оне то хтеле. У овој групи постоји нешто што је данас ретко, да тако добро функционише. Све ове личности заслужују пажњу, па да направимо стратегију шта чинити. Лига дефинитивно мора да се појача, да ли као код прошле године да се костур направи у Србији и ради се целе године, не два месеца", истакла је Маљковићева.

"Доказале су да могу, хајде да им помогнемо"

Маљковићева је нагласила да је репрезентацији недостаје дугорочна стратегија.

"Завршиле су Тина, Неца и Саша, али одговорно тврдим да ће радити све што је потребно овој репрезентацији. Можда буду ту у новембру. Ја можда нећу бити ту, без стратегије. Просто нећу. Није ничија грешка, причамо као паметни људи. Није то сад, и кад је претходна генерација правила успехе ми нисмо правили озбиљну стратегију, за два олимпијска циклуса и сада испаштамо", изјавила је селекторка Србије.

Маљковићева је 2023. године са кошаркашицама Фенербахчеа освојила Евролигу.

"Кад сам потписивала за Фенер била сам у свом стану у Београду, била сам срећна, после шест месеци узела Евролигу и осетила горчину јер сам могла да урадим то са српским клубом. Мислим да немамо чега да се стидимо, као личности и праве Српкиње заслужују све, ово су све девојке са по два пасоша које смо скупљали по свету, али су се усмериле ка овој земљи иако их 80 одсто није одрасло овде. Доказале су да могу, хајде да им помогнемо. Нисмо каскале, није да се нисмо пласирале негде. Не можемо само да освајамо", закључила је Маљковићева.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару